• mathe
    Amúgy meg, ha valakinek olyan nagy szertartás ez a temetőbe járás. Mondok egy alternatívát. Otthon egyik polcra kiteszed a szeretted képét. Mellérakod valamelyik kedvenc tárgyát, vagy bármi ilyesmit. Egy ilyen kis szentély az otthonodban, szerintem felér egy akármilyen flancos sírkővel, vagy ilyen izével amit itt reklámoznak.
    Én ezt a magam részéről mondom. De azt is tudom, hogy valakinek tényleg jól esik kimenni a temetőbe és leülni oda a sírhoz, akár beszélni hozzá, gondozgazni kicsit stb. Az ilyesmivel nincs semmi bajom!
    Amit miatt én itt hőbörgök meg ilyen hosszú agymenéseket írok, az csak is azok ellen vagy inkább ért irányul akik azt próbálják bemagyarázni nekem, hogy ők vagy akárki jobban érzi magát VALÓBAN egy 2milliós 2tonnás márványdarabtól vagy egy ilyen rohadt drága multimédiás "hájtek cucctól". Belül kell rendbetennie magát az embernek, lezárnia, tovább lépnie.
    És erre vannak főleg kitalálva a különböző vallások, hitet adnak, hogy van valami a halál után, nincs olyan, hogy kész vége, game over, nincs tovább stb. Enélkül a legtöbb ember, ha nem az összes megbolondulna egy ilyen esemény után és a pénzben keresi a boldogságát.
    Vajon miért terjedt el úgy az ateizmus, materializmus a kapitalizmussal? Lehet, hogy valakinek érdeke? Ha nem is ilyen tudatosan, de valamilyen szinten? Szerintem elég elgondolkodtató dolgok ezek. Néha nem árt ilyesmivel is foglalkozni a sok száraz IT cikk között.:)