• mathe
    Na és kiket temettek a piramisokba? Az uralkodót, a családját, az udvarát. Jóó tudom, hogy a tehetősebbek is mumifikáltatták magukat. De ez mind azért volt, mert hittek abban, hogy a test és a lélek elválaszthatatlan a halál után is. Vagyis ha a test megsemmisül, porrá lesz, azzal a lélek, a szellem is megsemmisül. Így már azt hiszem kicsit érthetőbb az egyiptomiak szokása nem? A másik meg, hogy "nagy emberek" tiszteletére, emlékére mindig is állítottak emlékműveket, ilyenek a piramisok is. A hatalom jelképei ezek a hatalmas építmények, semmi köze ahoz, hogy a nép annyira gyászolta volna szegény fáraókat, akik amúgy isteni eredetűnek hitték magukat, a birodalmuk a rabszolgaságon alapult. Csak sokan ebbe nem gondoltok bele, vagy nem vagytok vele tisztában.
    Ezzel szemben a mi, a keresztény hitünk szerint, a halál után a lélek elhagyja a testet és utána irány vagy le vagy felfele. A középkori életszemlélet szerint az élet szenvedés, tele bűnnel, fertővel, ami utána jön az a megváltás. Ez a felfogás mára persze megváltozott, de alapjaiban ugyan az maradt. Amiből csak az következik, hogy semmi értelme nincs az egész temetkezési cécónak a vallás szerint, egyértelműen egy emberi találmány, ahogy mondta itt valaki, főleg a nyugati világban. És ez a világ mire épül? Na mire? A péénzre. Kapitalizmus van, nem is akármilyen.(gondolom ezzel nem mondtam újat...)A kapitalizmusnak mi a lényege? A pénz, profit szerzés. Hogy lehet pénzt szerezni? Hogy lehet eladni ezt a sok hamubasült fasságot a népnek amire valójában nincs is szüksége, (mert az ember belül gyászol nem kívül, aki igen az azért csinálja, hogy sajnáltassa magát és ezzel próbál kiváltságokat szerezni magának a saját kis életében, mert annyira önző, vagy annyira fáj neki a szerette elvesztése, hogy nem tudja magát túltenni a dolgon, teljesen magába fordul és azt hiszi, hogy mások sajnálata, együttérzése segíthet rajta. Tudom mit beszélek...) Hát úgy, hogy különböző manipulációs technikákkal, reklámokkal bemagyarázzuk nekik, hogy igenis, ez neked kell!! te ettől jobban fogod érezni magad!! a PÉNZZEL megváltható a boldogság. Persze aki ezt kitalálja 100%ig tisztában van vele, hogy ez nem így van, ő csak alkalmazkodik a jelenlegi rendszerhez, azaz pénzt csinál magának mások hülyeségéből. De amúgy ez jellemtő kb minden másra manapság. Az igényeidet csak hiszed, hogy te szabod meg. A divat, jól mondod, azaz ami meg szabja az igényeidet. De a divatot mi vagy ki irányítja? Ezt kérdem én tőletek...

Az ősmagyarok szokása szintén a hitükön alapszik. Semmi köze ehez amit itt magyarázok. És nem csak náluk, már az ősemberek is ezt csinálták!