waterman#30
szerintem meg a laser-rel gravírozott márványlap a legszebb. nem merül le, nehéz ellopni és 150 évig úgyanúgy néz ki, max több rajta a por. már látom, hogy halottak napja előtt megyek az aksival és feltöltöm az oledkijelzős flancos kis emlékezzünk az elhunytainkra digitális képkeretet. megpróbálok nem magyarországból kiindulni, de pl pont a németeknél lehetett egy mobiltelefont is elásni a halottal és nem tudom mire mennek vele azok akik megrendelik.. a halottaink élete nem tartozik senkire csakis a családra és slusz. ezekben a vackokban van gondolom kis napelem, kis cpu, kis ram, kis kijelző, kis akksi, kis színesfém, kis mozgásérzékelő, hogy csak akkor menjen ha van is ott valaki. belőlem mindig előtör a környzetvédő is és egyszerűen azt látom, hogy az emberek szarnak a bolygóra. ha akárcsak egy kicsit is szem előtt tartanánk azt, hogy fogy a színesfém meg minden kis flanc előállítása energiába kerül, akkor mindenki urnába temetkezne és megelégedne egy kis urnasírral. flanc nélkül. ha az én síromon egy deka műanyagot meglátok kiugrok és arconmosom azt aki odatette. az indiánok elégették a halottaikat, máshol kopjafát állítotak, volt ahol egy kőbe vésték a nevét. erre a modernek jönnek a digitális képkerettel. nem mondanám, hogy a gyász megcsúfolása, de egy nyomtatott képes albummal akkor sem veszi fel a versenyt, ha másfél méteres átmérőjű plazmatévé az egész sír. a digitális képkeret maradjon otthon, a halottaink meg a temetőben. én személy szerint nem örülnék neki, ha a beszélgető vénlányok az én síromon nyomkodnák a next gombot, hogy jöjjön a következő kép.
arról nem beszélve, hogy nálunk a műkő virágtartóból kilopják a műanyag betétet, szóval kár is az egészet túllihegni.