• ziipp
    Ti minden mögött a pénz csinálást látjátok, kapitalizmus sunnyugó hiénái minden bokorban a vétlen fogyasztora fenik fogukat... Na ne! Azért gondoljatok már bele, a temetkezési szokások szinte egyidősek az emberi civilizációval. Nem véletlen! Az embereknek szükségük van valami megfoghatóra, ami a halottból itt marad. És ezt csak úgy csuklóból lesajnálni erős dolog szerintem. Az meg elég baj, hogy ha külsőségként gondol valaki a halottak napjára... Sokan vannak akik nem csak látszatból csinálják, ahogy én sem. Pedig nem vagyok egy vallásos ember. Egyszerűen jó kimenni valamihez, és egy rövid ideig a halottra gondolni, nekem főleg ezt jelenti a halottak napja.

"Most aki halott nem teljsen mindegy, hogy milyen követ vagy akármit raknak a hullája felé?? Igen, mert az a föld alatt már csak egy holttest, semmi több."

"Minden flanc, legyen az virágcsokor, sírkő, de még egy gyertya is a halott számára már közömbös."

Ez teljesen így van, a halottnak mind1, ő már nem érzékel semmit a világunkból. Ismeritek azt a szólást, hogy "Könnyebb annak aki megy, mint annak aki marad?", nos szerintem a halottak emlékére emelt sírok azt a cél szolgálják, hogy az "itt maradtak" könnyebben feldolgozhassák, hogy az egyik ismerősük/rokonuk már nincs, eltávozott.