• Polemius
    waterman:

Ár:
    Mi értelme két olyan eszköz árának összehasonlítása ami más-más célra készült? A DPA nem iganzán jó arra amire egy e-book olvasó, az e-book olvasó nem igazán jó arra, amire egy pda.

A méretről:
    A lentebb említett A4 méret elég nehezen kezelhető. Az általad említett fél A4-es méret az valóban kezelhetőbb ennél, nyilván lesznek akkora méretű olvasók is (igazából vannak most is az itt említett típusoknál nagyobbak, csak kevésbé ismertek, keresgélj kicsit).
    A sony cuccának méretét néztem meg most neked pontosan, annak a mérete 175 x 122 x 8mm, ami szinte hajszálra a B6-os papírméretnek felel meg, azaz egy kisebb alakú könyv méretének. Ha szétnézel (akár a könyvespolcodon, az alant írtak alapján) rengeteg hasonló méretű könyvet fogsz találni, mert könnyen kezelhető, jól olvasható (a szöveget sem túl nagy, sem túl kis részekre tagolja, kicsi a könyv tömege, akár kézben is tarthatod hosszabb ideig). Ezért hasonlít terjedelmében is egy könyvformátumra.

Amúgy meg hol írtam a vastagságról? Sehol nem írtam, hogy legyen laptop vagy szótár vastagságú! Ne tulajdoníts nekem olyat amit sosem állítottam!
    Vetted egyáltalán a fáradtságot, hogy megnézd mekkora ezeknek az eszközöknek a mérete, a tömege? Mint fentebb írtam a méretet, a sony olvasója pl. 8mm! Hol van ez a laptop vastagságtól? "majd akkor veszek ha max fél centi vastag lesz" - írtad. Nos, nekem nem tűnik nagy különbségnek.

Meg hogy nehéz? kb. 250g, ezt szerintem még a nagyid is elbírja.
    Ahogyan nagyobb betűméretre állítva is talán el tudná még olvasni - és nem egy sor fér ki a kijelzőre, mit barokkos túlzással állítottad.
    A hozzászólásod alapján úgy érzem, nem igazán nézted meg, mikről is nyilvánítasz véleményt, ezért itt egy link, talán veszed a fáradtságot és ezt megnézed:
    http://www.youtube.com/watch?v=wDyDP3gIGW0