• waterman
    #12
    nem értetted az érvelésem. egy pda is kijönne az árából, ami sokkal több mindenre jó. mellesleg egy mitac is szép képet ad. DE! én nem pda-ról beszéltem hanem az árainak összehasonlításáról.
    másrészt amit megint sikerült félreérteni: a mérete igenis legyen legaláb fél a4es lapnyi. ennek indoka igen egyszerű: hogy lehessen látni. mindnenki csak azt nézi, hogy ő maga mire használná, de pl a 86 éves nagymamám azért nem olvas mostanság, mert kicsik neki a betűk (feljebb állítod a betűméretet és egy sor megtölti a képernyőt - jó lenne minden sor végén lapozni) és ha el is tudná olvasni, akkor is az a gond, hogy a másfél kilós könyvet nem bírja már tartani. tehát nem látom értelmét, hogy könyv vastagságú legyen ez az olvasó, csak azért hogy jobban hasonlítson egy könyvre. milyen az ideális könyvvastagág (örkény egypercesek versus magyar-angol nagyszótár, no? )? ritkán olvasol, ha azt mondod, hogy laptop vastagságú e-könyv az jó. a 600 oldalas könyv olvasása közben elég gyakran bírkózik az ember a felesleges 590 oldallal. legyen piszokvékony és könnyű. a motorola razr miért nem kurblis telefon? így már nem is hasonlít egy szép antik telefonra. miért nem lóg belőle a kurbli? mert nem kell az hozzá, hogy a funkcióját ellássa. tehát ha már digitális könyveket csinálunk, akkor a funkcionalitásnak is fel kéne nőni hozzá. egy vékony kis eszközt bevonnának matt, csúszásgátló anyaggal és frankó lenne.
    és szeretnélek megkérni, hogyha nem csípős választ szeretnél kapni, akkor gondolj bele kicsit a válasz milyenségébe mielőtt szarkasztikus stílusban felidézed nekem milyen egy könyvtár. (kétszer is szegénységi bizonyítványt akartál rólam a két hozzászólással. thnx) rengeteget olvasok, vavian fable, rejtő jenő, egy rakás science fiction és csak azért nem szeretek asimovot olvasni, mert akkora vastag könyvekben fér el, hogy csak asztalnál lehet olvasni. csak ezért és semmi másért lenne jó nekem egy vékony e-könyv. de akkor majd megvárom, míg az én igényeimnek is megfelelőt dobnak piacra. snitt.