MMO életszimulátor a Marson
-
Kipróbáltam ezt a csodálatos MMO-t, sőt végig is jártam a megadott világját, igy leirom azt amit szeretnék.:
A játék kereken 1,33 GB-t foglal a gépemen. Le kellet szedni a saját letöltő kliensét, amivel letöltötte, és felrakta a játékot. Érdekes az egész, mivel nem lehetett semmit beállitani a játékon, igy nem tudtam full képernyőben futtatni, csak amit maga a játék adott meg. Print screent sem mentette, igy paintel szaroztam elég sokat, remélem tudjátok értékelni a képmennyiséget. Modern bejelentkezési képernyő fogadott, bejelentkeztem, máris a karaktert készitésre vitt. Rengeteg lehetőség adódott itt, szem választástól az arc formálásig, viszont csak 1 karaktert lehetett csinálni, végül ki irta, hogy csak 3 hét múlva változtathatom meg a kinézetemet újra. Mikor ez kész lett, egy érdekes helyre dobott ki, mondjuk úgy hogy egy választó kezdő pályára, ahol máris pár "béta teszter" fogadott, női karaktertől kezdve férfi karakterig. 4 ablak ment a semmibe, ezek voltak a pályák. A képalbumba sorba van felrakva a kép, ahogy jártam a világot, úgy is irom le ide. Bal oldalt alul van a chat, lehet csevegni, jobb oldalt felül egy kérdőjel szokott előjönni minden pályán, tutorial az egész, leirja hogy kell mit csinálni, pl hogy kell futni, mik a lehetőségek. Közben bal oldalt alul van a mini menü, ahol beállitás csodálatos módon sem szerepelt, kamerát, karaktert animációit lehet beállitani, megnézni, sőt az arcot is meglehet változtatni még pontosabban, ruhákat lehet adni a karakterre, valami navigáció is van, meg favorite, de ezek nem üzemelnek...sajna nagyon kevés a választék. Sok buggal találkoztam a játékban, de ezt el kell nézni a béta fázis alatt. Az első pálya, amivel kezdtem, az a Waterfall. Egy hatalmas hegyes dombos vizesés sziget az egész, valami kis játékot raktak rá, de nem lehet végigvinni...Itt spectator módban lehetett megnézni a pályát...hatalmas az egész ! Érezni lehet a crysis féle hatás ezen a pályán, pl ha belementem a vizbe, és feljöttem, a monitoron lehetett érezni a vizcseppeket ahogy lefolytak, szép az egész...Ezen a pályán csak nézelődni lehetett. Következő pálya a Royal Aloha Gold club, ahol egyértelműen egy golf pályára tettek, itt is spectator módban. Ez is hatalmas pálya, már azt is mondhatnám ,hogy másik világ...Tenger, üdülő, hatalmas golfpálya itt sem maradt el...az üdülőbe vagy mibe sajnos nem lehet bejutni, pedig ittam volna egy sört...Következő pálya a Beach City, benne van a nevében...tengerpart mellet fekvő város... Itt már tényleg volt mit látni,nézni, és csodálni ! Nem a csupasság mutatkozott, hanem a kivitelezés, a részletek, a kidolgozottság. Nagyon tetszett, végig is jártam, képeket csináltam annyit amennyit birtam. Székekre lelehetett ülni, egy két boltba is betudtam nézni, sajnos nagyon kevés emberrel találkoztam, de végülis sok mindent nem tudnánk egymással kezdeni...szmájlik itt is vannak, lehet kezet fogni az illetővel, csókolni, puszilni, ölelni, meg minden baromság :DD Az utolsó pálya a New Venice is under construction. Ez volt a 4 pálya közül a legszebb, legkidolgozottabb, legrészletesebb. Egyszerűen gyönyörű szép volt. Végig is jártam, de az egész pályát nem adták meg a készitők, csak az egyik kis részét lehetett bejárni, de sok érdekes dologgal lehet találkozni. Pl távcső is van, amivel zoomolni lehet, meg ilyesmi...aztán egy fa a tenger fölött...Kis golyó izék jöttek utánam, járkáltak...Találkoztam egy kis gömbbel, az meg elvileg a pályát mutatta be térképen [ ezt is lehet az albumban látni] A,B,C,D rész szerint. Ezzel lehet úgy mond "teleportálni" különböző helyekre...2 játékféleséget is találtam, de azok sajna nem mentek, csak No-ra lehetett menni xD Közben a legdurvább buggba akadtam...a lépcső melletti tengerbe sikerült beleesnem, igy a város alatt mentem a tengerben, és figyelmes lettem arra, hogy viz alatti járatok, kis gömbök vannak... Messzebb házakra csúnyábban adta ki a grafikát, textúrát, de ezt nem hiszem hogy hibának kell venni...Körülberül 500 megát zabált nálam a játék, mert az egész pályát beadja azonnal...sokszor kockásodott pár helyen a pálya, ez is szintén játék hiba...Néha csúnyán elnyomta a textúrákat, és parancsszövegként jelenitett meg egy két textúrát [szebben nem birom leirni]...4. pályát nagyon élveztem, tényleg volt mit nézni...gyaloglás kicsit fárasztó volt, mert vagy 4 órája gyalogoltam, futottam, sajna a futás csak messzi kattintással mutatkozik. Ha a játékból kiléptem, visszarakott a kezdőhelyre, ahol a 4 pálya közül lehet választani. A játék nem szaggatott, nem laggolt, megvagyok elégedve a grafikával, főleg hogy nem is volt mit állitani, és ennél csak jobb lesz. Ez az MMO az én tetszésemet megnyerte, úgy hogy ott leszek ha kijön hivatalosan, mert rengeteg mindent lehetne itt csinálni, ebben a bétában meg kis töredékével mutatkozott, bár remélem lesz egy update, amivel beraknak valamit a bétába még...Mennénk egy ferrarrival :DD
Végül a képek.