• kicsizoz
    Nem erre akartam kihegyezni, hanem arra, hogy mindkét esetben egy szűkös kapacítással való gazdálkodásról van szó, amit a háztartások, intézmények majd döntő többsége használ.

Egyébként:
    Az elekromos szolgáltatásban az áram előállítása és a hálózat üzemeltzetése a működési költség, a hálózat fejlesztés és srőművek fejlesztése/építése a fejlesztési költség.
    Az internet esetében a hálózat üzemeltetése a működési kültség, a kapacítás bővítése, hálózat terjeszkedés a fejlesztési költség.

Az internet (bár internet tudom fizikailag nem létezik, de használjuk ezt) esetében a működési költség a fejlesztési költségekhez képest alacsony, az elekromos témában talán pont fordítva.

OK értem, hogy az elekromos példa ezért hibás, mert ott a fogyasztás és a költségek között látványosabb összefüggés van, de pl az internet fokozott használata is kikényszeríti a beruházásokat, tehát így az internet használat és a hálózat (fejlesztési)költségei között szintén megvan a szoros összefüggés.

De amikor már nem kell tovább növelni a kapacításokat, és a korábbi beruházások megtérültek, szédületes árcsökkentések várhatóak, tán még ingyen is lesz... igaz szerintem ezt már nem érem meg...

ui.: már bánom ezt az elektromos párhuzamot, elézést mindenkitől!