• slickboy
    Szerintem a paranoiás módon védi kifejezés alatt a DRM rendszerre gondolt nagyrészt. Például indíts el egy MP3-at majd vess egy pillantást a Feladatkezelőben futó dolgokra. Mfpmp.exe ott fog futni,Media Playeren kívül, kb 5% plusz processzort használva, csak azért mert most ez a divat. A 29es hozzászólásban levő linket olvasd el. Külön folyamatoknak meg aláírt drivereknek kell futni, persze jelentős rendszererőforrást felemésztve, hogy a "prémium tartalmat" megfelelően és biztonságosan (értsd másolásvédelem) lejátszhassuk. Hogy ez most a Microsoft ötlete vagy a szórakoztatóipar nyomására került bele, nem tudom.
    Amúgy ha törlöd mfpmp.exe-t, MP3-at még hallgathatsz csak Windows Media formátumot nem.
    Neten olvastam erről a kis okos alkalmazásról, ki tudja hány hasonló van még beépítve.
    Nem szeretem amikor valaki azzal intézi el gépigényt, hogy haladni kell a korral, meg olcsó a memória. Az elvvel van a baj. Következetesen olyanra írták, hogy régebbi gépeken élvezhetetlenül lassú legyen, kikényszerítve a váltást. Oké, hogy ha veszek egy erős vasat azt akkor ki is akarom használni, de ne az operációs rendszer zabálja fel, hanem a többi alkalmazásom. Vagyis amiatt kelljen váltani, ne az oprendszer miatt. Nagyon maradi a szemléletem lehet.
    Használok Vistát, úgyhogy nem divatból kritizálom.