• kvp
    #16
    "az ORFK az rendőrség, nekik egész más jogosultságaik vannak, illetve módszereik is. ebben a cikkben az ORFK rendszeréről van szó."

    A ket szervezet egyuttmukodik, mivel alapvetoen ugyanannak az alamnak dolgoznak. Ez kb. olyan, mint amikor a hatarorsegtol vettek kolcson embereket tomeget oszlatni (a kepeken jol latszott hogy nem rendorsegi a gyakorloruha). Azota sikerult a ket szervezetet osszevonni. A szolgalatok is dologznak a rendorseg szamara ha befut hozzajuk egy ugy, tehat automatikusan biztositanak minden adatot mindenkinek. Ez mar jo ket eve igy van, mint ahogy az iranyitast is athelyeztek a hadugytol es a belugytol a miniszterelnoki hivatal ala.

    "Ja igen, a mobilszolgáltatók kötelesek biztosítani a hálózatuk lehallgatásának lehetőségét."

    Mindenki koteles, ideertve az internetszolgaltatokat, a vezetekes telefonszolgaltatokat (az a rendszer mar rakosi ota mukodik, legyunk ra buszkek), de meg az autopalya matrica rendszer ellenorzo kamerait es a terfigyelorendszereket is. (utobbit meg a hiradoban is mutattak, mivel a rendorseg is szabadon hozzaferhet)

    "Na azt meg nem lehet csinálni hogy adatokat gyűjtenek rólad, mindenféle ok nélkül, hogy csak legyen. Ez alkotmányba ütközik. A különböző adatbázisokat meg nem lehet csak úgy összekapcsolni, mármint jogilag."

    De sokkal egyszerubb implementalni, mint a jogi baromsagokat kovetni. A mindent menteni es utolag valogatni elv sokkal hatekonyabb es olcsobb rendszert eredmenyez. Mostanaban a koltseghatekonysag lenyegesebb mint az elavult alkotmany kovetese. Legalabbis a hivatalos nyilatkozatokbol ezt lehet leszurni. (az alkotmanybirosagot ert legutobbi biralatra gondolok) A demokraciakkal az a baj, hogy egy nem demokratikusan fellepo ero elleni vedekezesre nincs eleg modszeruk.