Megint késik a fizetés
-
G_ArchAngel #41 Van ez így, nekem októbertől februárig egy fillér nem jött a számlámra, alvállalkozó vagyok egy tervezőirodánál, az iroda magyar, én Londonban élek - és ugye itt kell pénz a mindennapok túléléséhez, itt nem tudok szüleimnél kopogni, ha bajom van...
Életem legszarabb hónapjai voltak, aztán egyszercsak megjelent a számlámon egy szép összeg, persze nem véletlenül, nem sokan vannak Mo.-n, akik egy 60 lakásos lakóparkot 1(!) hét alatt 0-ról felépítenek 3D-ben, engedélyes tervekkel kidolgozva, ha engem elbuknak, bukják a melót.
Megtehetem, hogy nagy összeget kérjek melókért, de ez együttjár azzal a helyzettel, hogy várnom kell a pénzre, mert bizonyos pénzek nehezebben mozognak, főleg, ha több kézen mennek át.
Ez az én példám, de sok ilyet ismerek: vannak szakemberek, akiket nem szeretnek elveszteni a cégek. Persze senki sem pótolhatatlan, de a pótlásra szánt idő és energia néha nagyobb veszteséggel jár, mint megtartani valakit.
Az élet olyan, mint a szex, csak nem mindegy melyik végére állunk a pénisznek...