HDMI - DVI kábel közvetít hangot?
  • berlin
    Na kérem, minden ok.

Ati HD2600 XT kariról kimegy a hang az eldzsí LCD-re.

Pontosan nem tudom, hogy minek köszönhető, így az eltelt 2,5 óra tapasztalatát írom le:
    - tehát a realtek audió kodeket letöltöttem (még anno fél éve: fájl neve HMDI_R168) azóta már van jobb is R_209 (Mint az a cikk írója ajánlja:
    http://logout.hu/iras/ati_radeon_hd_4870x2_mint_hangkartya.html )
    - a kodeket telepítettem, de semmi
    - elkezdtem molyolni az ATI catalyst control centerrel (de aztán annyira elvesztem a beállítások bonyolultságába, hogy felálltam a PC mellől.)
    - újra elolvastam a logout-os cikket, és ott ez áll:
    "A kivitelezés is nagyon ötletes volt, a speciális átalakító miatt nem kellett egy külön HDMI csatlakozónak helyet szorítani a kártya hátlapján." Mondom micsoda? speciális átalakító? Mert azt tudni kell, hogy én vettem egy arany csatlakozósat egy csatiboltban (sini). És én végig azzal próbálkoztam! Tehát a VGAkártya dobozából elővettem a gyári DVI-HDMI csatlakozót, kibontottam a fóliából, és lőn hang a tévén.
    (Persze a MediaPéayerClassicban mindent kipipáltam,a mit a cikk szerzője említ!)

Fiúk!
    672x272@25 felbontású kép állítom, hogy megszólal olyan jó minőségű a korábbi s-videós megoldáshoz képest!

Üdv.:
    Bea

Ui.:
    - a tálca jobb sarkában a kis hangszórón jobb klikk: "hangok és audióeszközök tulajdonságai"-nál az Audió és Hang fülön az alapértelmezett eszköz a Realtek lesz
    - meg kell jegyezni, hogy ez az opció akkor lett nekem csak elérhető, miután újraindítottam a rendszert (a zenefájlok lejátszása továbbra is hangkártyámból jön, csak ha videófájlt játszok az marad néma a pc-n, de a tévén van hang!)

:)
    szájbarágós volt?
    csak kosztalaci miatt :)