• ziipp
    Szerintem végén egyesül a PC és konzol valamilyen formában. Már most is mutatnak erre tendenciák: kompakt pc konfigok a TV alá szinte majdnem egyenlőek egy winyós X-szel. Én egy olyan gépnek örülnék, ami egyesíti a két platform előnyeit. Viszonylag időt álló teljesítőképesség - tehát nem kell 2 éven belül újítani semmilyen szinten, valamint a PC feature-jei: ablakos op. rendszer, minden finomságaival. Sajnos ez csak utópia, mert a cégeknek az az érdekük, hogy minnél több hardware-t és software-t eladjanak, azaz nem fog bekövetkezni az álltalam hiányolt időtállóság.

Ha játszani akarnék, akkor én a konzol mellett szavaznék:
    - könnye kezelhető, ezért bárki a családból szórakozhat vele
    - tartalmasabb játékok jönnek ki rá - nem, ne mondja senki, hogy PC-n jobb játékok vannak. Ez ellenkezik a konzolos cégek stratégiáival, ahol az egyik fő csáberő pont az exklúzív játékok kiadása. Igaz a konzol egyik nagy hiányossága, hogy nincs egy olyan precíz periféria hozzá, mint PC-hez az egér, ezért RTS/FPS nem nyújt akkora élvezetet.

De mivel nem csak játszani akarok, ezért ha konzolt vennék, mindenképp kellene mellé egy gép is, amint netezhetek, esetleg-talán-néhanapján-megkockáztatom dolgozhatok is. Másrészt a konzolra a játékok k. drágák, tehát warezolni is kényszerülök, ha gazdaságosan akarok kijönni a dologból. Ez azt jelenit, hogy PC-t és konzolt is kell vennem, de akkor inkább veszek egy jobb PC-t, amivel elvagyok egy darabig. Már vagy 2-szer terveztem, hogy na veszek egy konzolt, de a végén mindig visszariadtam, mert konzolon sokkal nehezebb másolt játékokkal játszani - eleve ki kell üttetni vmi chipet, majd kimenni a piacra, ahol esetleg találok pár használt játékot olcsón... Nem kössz, egyenlőre maradok a PC mellet. Úgysem játszok már sokat.