• #45
    A klasszikus sci-fi filmes műfajként szerintem halott Amerikában. Egész egyszerűen nem lehet vele megtölteni a mozikat, ha nem elég pörgős. Éppen ezért a műfaj változásokon megy át.
    Ha megnézitek a mostani sci-fihez sorolt alkotásokat, akkor már a koncepciójukban felfedezhetitek a kidolgozatlanságot.
    Ott van például ez az értelmetlen kapálózás a Mátrix-ban: az egyetlen ember, aki gyakorlatilag megkérdőjelezte ennek a szabadságharcnak az értelmét, egy áruló volt, aki rövid úton jólétre szenderült, pedig komoly dilemma előtt álltak mindannyian. Az meg hogy „hackerek” fegyverekkel lépnek be a főbejáraton, hogy megmentsék az éppen bruteforce-szal feltörés alatt lévő társukat, egész egyszerűen blőd. Bár szerintem jó film a maga nemében, mert a kritikusait gondolkodásra serkenti.
    A Pitch Black-ben, amit ugyan mindig szívesen végignézek, ordítanak a hibák mind biológiailag mind világítástechnikailag Az operatőr viszont megtette a dolgát.
    Star Wars 4-6: Ezeken nőttem fel és imádtam őket, de azok az űrhajók úgy manővereztek az űrben, mintha a világűrnek akkor még lett volna atmoszférája, pláne, hogy a hangok is milyen jól terjedtek benne.

    Komolyan, mi baj lenne a 2001-gyel? Az egyik legjobb a műfajban! Ja, hogy vontatott? Persze, volt ismerősöm, aki az előemberes jeleneteknél feladta, azok akik meg nem, elaludtak a dokkolásnál a Holdon. Szóval vontatott. A Solaris I-II is az.
    Esetleg látta valaki a Fehér Bolygót? Hosszúak, így van idejük belekényszeríteni téged abba a légkörbe, majd magadra hagynak a gondolataiddal. Miért lenne ez rossz?

    Egyébként optimista vagyok, a sci-fi fénykorára ugyanúgy jellemző volt a rengeteg oda nem sorolható film is, mint Ed Wood hírhedt Plan 9 From Outer Space című meg nem mondom micsodája