X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Pares #11989 Sajnos nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Mondjuk nekem szerencsém volt, mert minden szükséges szoftver fel volt már telepítve, és dolgoztam is velük, így nem volt újdonság.
Ebben a topikban találtam meg a megoldást (Firewraith első hozzászólása).
1. Le kell tölteni és feltelepíteni a Python 2.7.x.x verzióját (link).
2. Le kell tölteni és feltelepíteni az X3 Editor 2-t.
3. Ez a script fog kelleni később.
4. Az X3 Editor 2-vel a legnagyobb sorszámű .cat-tól kezdve a kisebbek felé haladva megkeresed a types/TShips.pck nevű fájlt (értelemszerűen azért, mert a nagyobb sorszámú .cat tartalma felülírja a kisebb sorszámú .cat tartalmát, így amelyik a nagyobban van, azt kell megváltoztatni). Az LU esetén a 07.cat-ban van (nyilván az AP .cat-jai közt).
5. Ha megtaláltad, akkor bal klikkel válaszd ki csak a types/TShips.pck fájlt -> jobb klikk -> "Extract..." -> a felugró ablakban kipipálod a "Decompress compressed files during extraction" mezőt -> kiválasztod, hogy hova csomagolja ki -> "OK".
6. Most oda, ahova kiválasztottad, kicsomagolta egy types nevű mappába a TShips.txt nevű szöveges dokumentumot. Ugyan ebbe a mappába a TShips.txt mellé bemásolod a fent linkelt scriptet, és ha sikeresen feltelpítetted a python 2.7-et, akkor dupla kattintással a scriptre kiugrik egy parancsor -> nyomj entert, és kéne hogy kapjál egy "TShips.txt.out" nevű fájlt ugyan ebbe a mappába.
7. Ezt a "TShips.txt.out" nevű fájlt átmásolod az X3 Terran Conflict gyökér mappáján belül a "types" nevezetű mappába. Ha még nincs ilyen nevű mappa, akkor létrehozol egyet. Albion Prelude esetén nyilván az "addon" mappán belül kell létrehozni a "types" mappát, és abba kell bemásolni.
8. A "TShips.txt.out" fájl nevéből kitörlöd a ".out" részt, hogy ".txt" kiterjesztésű szöveges fájlt kapj, és kész.
Ezek után ha mindent jól csináltál, akkor a "füstcsíkoknak" el kellene tűnniük a játékból. Ez a megoldás eredetileg az XRM modhoz készült, de én az LU-n próbáltam ki, és azon is működik. Ez univerzális megoldásnak tűnik, szóval az XTC-vel vagy bármely más moddal is kéne működnie.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.02.24. 21:59:18