X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Pares #11983 Én már feltelepítettem és játszottam vele egy-két órát. Hát elég sok minden megváltozott. A kapuk "kerete" eltűnt, helyette egy gömb van, de az ugráshoz ugyan úgy át kell menni a láthatatlan 2D "horizonton". Kicsit fura, kár hogy nem tényleges gömb. Rengeteg új árucikk, új hajók, XTC-hez képest nem új Univerzum, csak az eredeti AP Univerzum bővült új szektorokkal. Van új ellenség, meg egy rivális cég is, bár ezekből még nem láttam sokat. Faj-specifikus lövegtornyok vannak a hajókon. Ja, és a hajók SOKKAL többe kerülnek, mint az alapjátékban vagy az XTC-ben. Úgy néztem hogy egy alap M5-ös felderítő több mint 1 millió kredittől kezdődik... egy M2-es meg valahol a több száz milliós kategóriában van. A fegyverek is teljesen máshogy működnek. Új szektor zene, a meglévő eredeti szektorok is át lettek dolgozva, mind vizuálisan mind az állomások elhelyezésében, és a szektorok elhelyezkedése is egy kicsit meg lett variálva. Eddig csak a Naprendszerben jártam, de elég hangulatos, viszont a teljesítmény mintha rosszabb lenne, mint az alapjátékban vagy az XTC-ben. Persze a gépem nagyon messze áll az atomerőműtől, de például az Uránusz szektorban iszonyatosan belassult, minden ok nélkül. Volt még egy pár fura dolog, az egyik szektorban az Atmospheric Lifter telespammelte Freighter Drone-okkal az egész szektort, diavetítéssé alakítva a játékot... meg láttam egy "ATF Mapping Service Mammoth" nevezetű hajót... néztem is hogy mivan... A hajóknak is és a fegyvereknek is új hangjuk van. Alapból elég fura gamestartok vannak, mindegyik Argon Prime-ban kezdődik, csak más hajóval és kreditmennyiséggel kezdesz. De van egy mod, ami beletesz néhány eredeti gamestartot, én ezt még egy kicsit át is írtam az ízlésemnek. Így első ránézésre ennyi.