X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • TokraFan
    Rebirth már játszható állapotban van -így kb. 2 évvel megjelenés után-, de nem igazán nevezném klasszikus X játéknak.
    Én már sokadszorra futok neki, de még mindig nem érzem azt amit az X3 részeknél.
    Sztori nem igazán lényeges, ahogy előttem is írták, érdemes kicsit utánaolvasni, és annyi kb. elég is. TC-t vagy AP-t javaslom játszani, ezek sok szempontból kiforrottabbak, mint a Reunion -mely számomra már csak XTM moddal élvezetes-, cserébe a Reunion sokkal nehezebb, sokkal inkább meg kell küzdeni mindenért. Az AP-ben már nagyon könnyű pénzt keresni, ami sokat gyorsít a játékon, de én ezt nem érzem hátránynak. X3 szériában ugyan nem járhatsz be állomásokat és hajókat, de számos célt kitűzhetsz magad elé, amit sokszor nem is olyan könnyű elérni. Önmagában már csak az is eltart egy darabig, hogy megfelelő gazdasági hátteret kialakítson az ember, saját gyárakkal, esetleg komplexumokkal, kereskedelmi flottákkal stb. Aztán lehet gyúrni a repura a különböző fajoknál, ez sem 2 perc lesz. Saját flotta kialakítása, felszerelése -mely sokszor legalább még egyszer annyiba kerül, mint a hajók-, utánpótlás és ellátmány gyárak építése is számos célt ad. Aztán ha ezek megvannak, a gazdaság már működik és van flotta is, akkor lehet menni irtani az ellent. De foglalhatsz hajókat is, erre számos megoldás létezik. Lehetsz kalóz is ha éppen az tetszik. Bányászhatsz, küldetéseket vállalhatsz többféle kategóriában (kereskedés, személyszállítás, harc, védelem, konvojkíséret stb.,) elég sokféle van ezekből is. Aztán ott vannak a plotok, ezek kisebb történetszálak, melyek végigvitele esetén általában valami különlegesebb akármi a jutalom...
    Szóval van mit csinálni a játékban, ha kitalálsz magadnak célokat.

Egyébként jó dolog az FPS nézetben mászkálás....kb. 10percig, aztán elillan a gyönyör...Rebirth-ben sincs sajnos szinte semmi értelme, mindenhol ugyanazok a belső terek ismétlődnek, élettelen az egész, nincs jól megcsinálva...Ne várj egy Mass Effect minőséget, bár nem is lehet, hiszen az Ego csak egy kis studio...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.07.27. 04:01:41