X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Lehet, hogy egyikkel sem?
Ne felejtsük el, ezek csak játékok, nem az élet. Ha eleve lekaksizol egyet, akkor nem érdemes vele foglalkoznod. Ha kínlódás az X3 széria, akkor azokkal sem lenne érdemes játszanod, mert nem okoz örömet.
Nos, ha ezeket a dolgokat megemésztetted, akkor érdemes lenne meglátogatni a többi játék fórumait is itt az SG-n. A Rebirth-én megtalálod, hogy most épp hol tart a játék és mennyire játszható. Ahogy én olvastam utoljára, már nagyjából korrekt.
Az X3-asok már kiforrottak. Csak a sztoriért fölösleges játszani egyikkel-másikkal, nem a sztori adja a lényeget. Max kicsit utánaolvasol és kész. Anno én a Reunion-nal kezdtem és később megpróbálkoztam az elődökkel is de nem igazán jöttek be.
Nemrég az AP-vel is toltam, de nem mélyedtem bele annyira, lekötött az Elite. Az egyik sztori vonalat csináltam meg, elég egyszerű volt (szerintem). A Reunion-ban minimum 8 óra végigvinni, ha már ismered mit, hogyan, mikor és észreveszed amikor a játék beakad.
De mint írtam, nem ez a leglényegesebb oldala a játéknak. Ez egy szabad játék, lényegében azt csinálsz amit akarsz. Ez igaz mindegyikre. Nem kell követned semmit, hanem a saját céljaid elérésére kell törekedned. Ha nincs célod, akkor abba fogod hagyni a játékot. De rengeteg script gondoskodhat újabb célokról.
Ez nem egy stratégiai játék, itt terjeszkedni max az üzleti életben tudsz, területfoglalásra script ad lehetőséget, de nem egyszerű és utána folyamatosan védheted. Nem is biztos, hogy megéri, max tényleg élvezetből. A Reunion-ban vehetsz egy rendszert, de rengeteg lóvé kell hozzá, az XTM-ben egy küldi után az egyik rendszer a te neved kapja, de eléggé kiesik mindentől, forgalom nem igazán lesz és amúgy is lakott. Nekem azért ott van a bázisom. Gyönyörű, nyugis, kalózmentes.
Szóval ezek a játékok inkább a Harc, Felfedezés, Kereskedés, Gondolkodás.
Remélem tudtam segíteni a döntésed megkönnyítésében!