X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Freel #11965 Sziasztok, Üdv mindenkinek!
Nagyon-nagyon sajnálom, hogy csak most kezdek el játszani az X Univerzummal, pedig már régen megvan steam-en az összes...
Szóval belevetettem magam... Vagyis csak belevetném, ha tudnám, hogy mit merre hogyan. Szóval lenne pár kérdésem, segítsetek légyszíves. Olvasgattam a sztori vonalat és nagyon tetszik! De FullHD-ban a 42-es TV-men már egyszerűen nem tudok játszani az első és a második résszel... :-( Úgyértem nem szép... Az X3 Reunion-nal már be tudnék kapcsolódni a történetbe, de valamit nem értek. Hogyan kell játszani gyakorlatilag a játékokat olyan szempontból, hogy story+felfedezés+terjeszkedés? Próbálom elmagyarázni: tehát ugye a játék egyfajta terjeszkedős, építgetős, kereskedős dolog, ami elkülöníthető a sztori vonaltól! Elkülöníthető? Hogyan játszam a 3 részt? Gyorsan végigszaladjak a Reunion, TC, AP sztori vonalán és az AP-ban kezdjek neki a kereskedés+terjeszkedés+felfedezés játékmódhoz? Lehet ilyet? Így lenne érdemes? Úgy gondolom aki sorban játszott folyamatosan, időben az éppen aktuálisan megjelenő részekkel, az beleölt adott esetben mindegyik részbe pár száz órát. Nyilván ezt már nem akarom. Akkor most hogy? Vagy nem olyan jelentős a sztori rész, foglalkozzak csak az AP felfedezős részével?
Most ott tartok egyébként, hogy az AP-ban kiválasztottam a Merchant-ot. Van egy fullos Discovery-m és három Mercury-m. A három Mercury valami Commodity Logistic Software-rel jön-megy, de csak nagyon néha termelnek pénzt. Nem tudom miért olyan lassan. Ha manuálisan megyek végig ugyanazon az útvonalon, 1 óra alatt összeharácsolok 500-600K-t. A három Mercury meg csak kínlódik... A Trade Software MKII jobban működik vajon?
Egyébként a Discovery-re szereztem fegyvereket. Mégis mikor a Flight School-os hajóhoz megyek és megnyitom a comm csatornát, nem ajánlja fel a Flight School lehetőséget! A story vonal egyébként ott kezdődik? Hol kezdődik? Vagy a Merchant-tal már nem is lehet elkezdeni a történet vonalat? Valaki elmagyarázná a Reunion-tól kezdve, hogy melyik részben mit kell választani ahhoz, hogy a sztorin végig tudjak szaladni? Egyébként a Reunion+TC-be végig lehet menni a sztorin úgy, hogy ne kelljen 200 órát közben beleölni a kereskedésbe? Tehát azt csak az AP-ba szeretném erőltetni... Remélem így érthető... :-)
Illetve lenne még egy dolog. Kipróbáltam a Rebirth-öt. És kb. 30 éve szeretnék játszani egy olyan játékkal amiben van saját űrhajóm amiben mászkálhatok belül, lehet legénységem stb... (Ugye a Star Citizen-re még várni kell sajnos) Ilyen szempontból tetszik a Rebirth. De amellett, hogy iszonyatosan FPS-droppol, egy optimalizálatlan kaksinak tűnik az egész. Nem vagyok meggyőződve, hogy van már annyira kifinomult a játék rendszere, mint az X3 szériának. Vagy igen? Lehet már vele érdemben normálisan játszani? Fontos lenne tudnom, mert akkor már nem kínlódnék az X3-mal. Bár nagyon sokan azt írják, hogy össze sem hasonlítható a kettő és az X3 sokkal, de sokkal jobb játék...
Szóval mivel lenne érdemes játszanom és hogyan?
Köszönöm a válaszokat előre is!