Karikák a szem alatt, te hogyan tünteted el?
  • kas123
    #19
    Sokan, mikor reggel belenéznek a tükörbe, kiáltanak fel így: Úristen, milyen karikás a szemem! Általánosan elterjedt nézet, hogy a szem körüli barnás, vagy mályvaszínű karikákat, árkokat kizárólag a fáradtság okozza.

    Valóban ennek legfőbb jele, azonban nem csupán ez lehet az oka, s nem csak pihenéssel kell kezelni. Okozhatja emésztési probléma, illetve a szem körüli, bőr alatti hajszálerek keringési problémája. Előbbinek más tünetei is vannak, így a karikás szem könnyen összefüggésbe hozható ezzel a problémával, és az emésztés javításával a karikák is eltűnnek. A szem körüli hajszálerek működése már szorosabb összefüggésben van a fáradtsággal, stresszel, sőt az alkoholos állapottal, illetve a túlzott dohányzással.

    A pihenés, az alkoholfogyasztás és a dohányzás mérsékelése mellett hatásos szerek, trükkök vannak a hajszálerek frissítésére.

    Egyrészt speciális krémek, zselék kaphatók melyeket finoman, a szem belső sarkától kifele haladva, több vékony rétegben, egymás után kell a bőrbe masszírozni, erős nyomkodás nélkül. Rendszeresen használandó, hiszen a karikás szem lehet öröklött adottság is.

    Alkalomszerű előfordulásnál forraljuk fel 2 filter teát (normál fekete, vagy kamilla tea), hűtsük le, s tegyük 10 percre a két szem alatti karikára. Ugyanilyen hasznos lehet a búzavirágvízbe mártott vattapamacs a szemre, szintén 10-15 percre.