• HUmanEmber41st
    #27
    Namost haver a múlt héten tett fel egy Ubuntu 7.10.-et egy PII-200MHz 128 MB RAMos gépre. Vígan elketyeg rajta. Jó, nincs benne 3D-forgó kocka, de erre a gépen nincs is szükség. Kérdem én, a Windóz Mobil 5.0-nak miért elég 64MB RAM a futásához??? Miért van ( az én óccsó PPCmben) csak 300-as proci? Miért lehet vele mégis filmet nézni, szöveget szerkeszteni, excelt használni, navigálni ( SIRF III-as rendszerrel), meg kismillió game is elfut rajta? ( pl a Heroes nagyon zsír :D )
    Igen, a sok felesleges "innováció". Vegyél fullextrás gépet a legújabb vidkarival, meg 19"-os monitorral. Mert az jó. Főleg, ha az ostoba tulaj még be sem tudja kapcsolni...
    Igenis szükség volna egy olcsó, könnyű kis tablet ( A4-es méretű) cuccra, aminek a monitorát 180 fokban lehet kihajtani, és az érintőlépernyő sem lenne rajta hátrány. Tegyenek bele gyors flash memóriát, akinek meg ez sem elég, gyártsanak hozzá kis külső vinyót saját elemmel, ez már tényleg csak extra lenne. ha egy óccsó PPCnek ~60 ezer a kisker ára, akkor vajon mennyi a gyári ára? Ez a tablet PC sorozatgyártás esetén kb 100 ezerért már kapható lenne szerintem.
    És a rendelkezésre állási idő is jelentősen megnövekedne egy laptophoz képest.