Nektek volt már valamilyen betegségetek? Nekem Fallot tetralogia van.
  • Hixer
    antibiotikumot itthon kétkézzel szeretnek szórni sajnos az orvosok, legtöbbször nem indokolt, előző dokid sokkal értelmesebbnek hangzik
    soha nem hallottam infúzióról megfázáskor ambulánsan, talán 90+ éves nagyon kiszáradt embereknél, akik alig tudnak már inni, és kórházban, otthon ápolva vannak... van orális rehidrációs terápia ha komolyan kiszáradna valaki, por, beleszórod vízbe, beteg megissza, ennyi
    TSH, no komment, betegség alatt hormonkezelést végezni csak laborlelet alapján, bár nemtudom mit kaptál, levotiroxin tablettát?
    a harmadik több sebből vérzik, alapból nem állapíthat meg valaki magas vérnyomás betegséget egyszer mért vérnyomásból, többször kell mérni kihagyással, azután az első vonalbeli kezelés az életmódváltás, kaja, mozgás, csak ha ezzel nem sikerül, jön a gyógyszer, csak itthon kb. meg se próbálják az elsőt, azonnal megy a gyógyszer, mert "úgyse tartja be senki a diétát, mozgást", amúgy 145-re főleg rendelőben ne adjon már gyógyszert 1 mérés után, fehérköpeny hipertónia is létezik

egyrészt nagyon látszik, ahogy az orvos megrögzötten laborleleteket, tüneteket próbál gyógyítani és nem a beteget, pedig ez az egyik legfontosabb amit tanítanak az egyetemen, de több idősebb orvos esetében is láttam ezt, fiatalabbak közt kevésbé, benne lehet, hogy gyógyszergyárral lehet van megállapodása x számú felírt gyógyszerre havonta, de az infúziót pl. ez rohadtul nem magyarázza

én keresnék más dokit, ha ez lehetséges, mert most kellemetlenségen és időpazarláson kívül más nem történt, de lehet miatta magas a vérnyomásod a rendelőben

alapból azt látni itthon, hogy az egészségnek nincs kultúrája, egészségesen élni, egészségesnek lenni(a népesség nagy része szerint) nem "menő" és nem annyira fontos, nem kell aktívan tenni azért, hogy egészséges legyen az ember, ha valami baj van ott az orvos
    emellett csomó orvos sértésnek is veszi, ha a beteg tudni szeretné miért kapja ezt-azt a gyógyszert és tényleg szüksége van-e rá, meg kell várni, amíg a régi orvosi rendszert, ami kb. szülő-gyerek szintű kapcsolat volt, lecserélődik egyenrangú felek közötti kapcsolatra, ehhez mindkét oldal mentalitásának is változnia kell, de amíg a fiatal frissen végzettek húznak ki külföldre, nem tudom ki váltja le a régi rendszert majd az orvosi oldalon?