• winnie
    "én nem értek hozzá, de este 11 elég késő az átlagnézőnek.legtöbben másnap melóznak,"

ne feledd, hogy vannak olyan sorozatok, melyek a durvaság miatt csak ekkor jöhetnek és ekkorra is kell valami, mint írtam.

"hogy ha egy sorozat nem hozza azonnal az elvárt nézetséget akkor egyből ban."

de ezt miért írod? a tv2 évek óta többször is csinálhatott volna ilyet és 100 meg 100 sorozat után végre megtette. amerikában ez a módszer, nálunk olykor pakolgatnak, de legtöbbször még azt sem. (itthon 1%-a tűnik el a sorozatoknak permanensen, mert semmi értelme levenni egy sorozatot, ha egyszer megvette az ember a 22 részt. le kell adni ott, ahol a fanatikusok követik, egy kevésbé nézett sávban mondjuk késő este vagy kora délután.)

de mondom, itthon eddig minimális volt a "ban"-ok száma.

"kapokodnak, türelmesek.pl barátok közt másfél évig szarul ment aztán az emberek hozzászoktak,"

mint ahogy a jóban rosszban is és hozzászoktak. ez szappanopera. az rtl 1 (1!) adás után lekapta a szellemvasutat, az ötökört és még valamelyik műsorát, mert tudták, hogy azok nem tudnak nézettséget építeni.

a sorozatoknál is csak kevés példa van erre és, ha nézettségépítés lesz, akkor az az első negyedben történik, vagyis az első pár részben. ez volt a barátok köztben is, ha mondjuk a 800. résznél indult felfele a nézettség, hiszen most meg a 10000.-nél tart. (hasszámok, csak a negyedre akartam utalni)

szóval nem érdemes a szappant összemosni a sorozatokkal. egy lost vagy szökés nem fog nézettséget növelni. egy house igen, mert szinte minden országban ezt teszi,

"szokott helyen a szokott időben, elkapcsol, jövőhéten megpróbálja mégegyszer hátha csak műsörváltozás volt aznap, de nincs megen akkor pá-pá."

vagy pedig elkezdi nézni, ami helyette van, hiszen mi a választás? az egyik adón egy sorozat sokadik részébe kapcsolódik be vagy egy random filmbe vagy a másikon egy sorozat első részébe vagy egy random filmbe?

aki sorozatot akar nétni, azok közül szerintem többen választják egy sorozat első részét. aki meg filmet, az választ a random filmek közül.