Sance231#17
A sori egy jelentős arculatváltáson ment át az évek során, és egyre inkább tért nyert az összeesküvősdi (és egyre inkább érződtek fillernek a klasszikus felépítésű epizódok, és telepedett rá a főszal azokra is). Szerintem sem voltak túl jók az utolsó évadok (bár sztem az utolsó pár részre még azért fel tudta magát szívni a sorozat), ennek ellenére én nem szeretném, ha az előbbi folyamatot sutba vágnák, szerintem kell egy ilyen vonal is a filmbe. Na meg azért is, mivel a sorozat utolsó harmadában Mulder életcélja már leginkább az összeesküvés felgöngyölítése, az "igazság" megtalálása az UFOkkal kapcsolatban. Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a sztori végén megkapjuk egy idegen invázió pontos dátumát. Ez is túl fajsúlyos info ahhoz, hogy mindezt elfelejtve a mozifilm egy korai epizódokra hajazó misztikus történet legyen. Másrészt manapság már rengeteg ilyen film van, és az X-Aktákat én egy picit bevállalósabbnak érzem annál, hogy egy egyszerű misztikus thrillert kapjunk végeredményül. Ha ez a múvi ilyenre sikerül, akkor a célja vszínűleg csak a pénzszerzés, semmi több.