Na, ez egyebkent a sok kozul az egyik egyedi ujjlenyomatod, Gabor, ami miatt teljesen mindegy, hogy Sting-nek, Equ-nak, vagy akar A1274815 a nikked, az ened az nem valtozik.
Meg az irasi szokasaidon is valtoztathatsz, elrejthetsz szandekos helyesirasi, gepelesi hibakat a lenyeg nem valtozik: a szemelyiseged.
Na akkor nezzuk:
En korabban ezen az A1274815 neven nem beszelgettem veled, sot, idokozben visszamigraltam Windowsra (amirol Te nem tudhattal), de a masodik hozzaszolasom utan ugy ugrott nekem mint akit bosszuvagy hajt valamiert es valami regi beallitott kep (Linux/OpenSource) alapjan koztes megfontolasok nelkul vakon rohan ezen a vaganyon... Hmm. Bizony a topik ahol egyszer mar elobujtattam Berczi Gabor urat, aka Sting/Equ/A1274815.
Ott ahol mar nyilvanvalo volt, hogy Te voltal az, megis valtig mentegetoztel, hogy nem Te vagy Sting, de kesobb mar mikor sokadszorra kikacagtuk magunkat es rad hagytam az egeszet, olykor-olykor tobb helyen el is szoltad Magadat (csakugy mint ma), ami mar csak radobott az aktualis vidam hangulatra.
Igertem Neked egy hosszabb jellemrajzot, de kivettem belole a maganeleti hatter vonasainak a jellemzeset mivel az mar publikalva nem etikus, igy kiegeszitesekkel csak azok jellemvonasok amik igazoljak a kiletedet:
1. Szemely/csoport iranti elfogultsag, folyamatos kesztetes a felhalmozodott indulatok levezetesere (konkret esetben irantam), igy a felhalmozodott indulatok okozojanak a csillapitasara. (Ezt ugy lehet elkepzelni mint egy kondenzatort, ami ha feltoltodik, tarolja az elktromos aramot egeszen addig amig ki nem sul, vagy ki nem sutik. Ha levesszuk rola a feszultseget, csak szepen lassan sul ki, ha megfelelo fogyasztora kotjuk akkor pedig azonnal kisul. Ez a jelenseg egyeneknel es csoportokban is jol megfigyelheto. Most hadd ne hozzak erre politikai taborok, netan nepcsoportok kozti peldakat. De minden esetben a szemely iranti elfogultsag erosebb mint a csoport iranti. [Lasd szinten politikai vonatkozasban])
Gabor elfogult velem es a szabad szoftveres kozosseggel szemben, mert onmaga szamara nem erzi, hogy ezt a feszultseget ami felgyulemlett hatekonyan es onmaga szamara meggyozoen le tudta volna vezetni. Ha o ugy erezne, hogy meggyozott bennunket, de elsosorban sajat magat akkor bizonyara szora sem meltatna. Szamara fontosabb az onmaga meggyozese, mint a tomege, ezert az sem erdekli, hogy a vitapartnerei, netan a kozonseg igazat ad-e neki, hanem sokkal inkabb fontosabb szamara az utolso mondatokra valo reagalas, mely biztositja szamara a velt felzarkozast. Pl.: Az uj nikkjen A1274815 meg emlekeim szerint nem beszelgettem vele, megis a masodik hozzaszolasa utan szorta az olyan jellegu megjegyzeseket, amelyek utaltak arra, hogy ismer es valamilyen oknal fogva a szemelyemmel szemben korabbi indulatait probalja csillapitani. (Ez nem azonos a csoport irantival, mert elegendo csak megnezni a tobbi OpenSource-t favorizalo formozot, egyikukre sem ugrott mely, hatterben levo indulatokkal.)
2. Folyamatos mentegetozesi, menekulesi kenyszer mindennemu szembesites elol ami a pcforum.hu, Berczi Gabor, Sting, Equ. A pszihologiai szembesitesek kozott mindig erosebb nyomast gyakorol a konstans identitassal valo szembesites. Vannak ilyen vallatasi modszerek is, hogy beultetik az alanyt egy tukor ele es ugy kerdezik olyan dolgokrol amiket elhallgat. Rovid ido alatt elvesziti a koncentraciot a felrevezeto valaszai kozott. Ha egy kisgyerekkori fenykepet teszik ele nagyban, mar nem gyakorol ekkora nyomast. Pl.: a Gabor, mint polgari neve magasabb prioritast elvez, mint a nikkek mert ettol tud a legkevesbe szabadulni, igy amikor szembesitve lett vele, elveszitette a szalat es nem is az volt mar az erdekes, hogy Sting, vagy Equ is van ott, hanem a polgari identitas (idezem):
Itt pedig o jon: #75: Jónapot Józsi bácsi! (A neve lattan probalta magat kivagni)
#77: Lehet, de én akkor sem vagyok Gábor, bár már valaki másnak is neveztek egyszer. (itt a tobbi ketto nem zavarta a #76-bol)
#80: Ugye nem godolod komolyan, hogy Gábor vagyok? Ugye?
#84: Ahogy parancsolja Józsi bácsi. Sajnos, mintahogy te sem vagy Józsi bácsi, úgy én sem vagyok Gábor, illetve a te olvasatodban Gabor.
a). Erdemes megfigyelni, hogy ekozben egyszer sem szolitottam Gabornak, megis fontosnak tartotta a probalkozast, hogy meggyozzon bennunket: ez "nem" az o neve.
b). Ha James-nek szolitom, nem probal menekulni a nev elol 3-4 HSZ-en keresztul, mert a James nem a valodi identitasa.