• Frayer
    #49
    igazad van, címbusz helyett adatbuszt értettem, csak hanyag vagyok , nem lesem vissza mit írok, de azért remélem érthető mit akarok írni.

    Azt akartam mondani, hogy mivel tegyük fel hogy 1024 db mag van a rendszerben, ez alá biztos nem lenne elég 4 gigabájt, tehát 64 bites lenne a címbusz.
    És hogy minél gyorsabban történken a blokkok belapozása , minél nagyobb, szélesebb legyen az adatbusz.
    Ehez persze új memória vezérlőre van szükség.
    Én úgy csinálnám, hogy minden magnak lenne egy kis szelete a memóriából, pár megabájt, amihez közvetlen hozzáférne, az egész memória megosztott lenne, és ha egy másik mag is hozzá akar férni a megosztott memóriához, maga a busz intézné a megvalósítását is, a buszra kiküldött kérelem a cím szerint lesz eljutatva ahoz a maghoz amelyik a bekért memória blokkot kezeli közvetlenül, de ott nem megy át a maghoz , hanem közvetlenül a busz kiírja a memória címbuszára a kérelmet, és a proci és memória útvonal szemaforját stop-ra kapcsolja addig amíg nem jön vissza a kiolvasott adat, ha visszajött, küldi vissza a busz a kérő magnak, aztán visszabillenti a szemafort és újra jöhetnek az újabb load, store kérelmek.
    Az egész úgy működne mint egy vasúti forgalom irányító rendszer.
    Egyszerű, gyors, hibakorrekcióval, ha ütközés van azt érzékeli a rendszer mert a buszra írt adatokat mindig visszahalgatják a magok, ha baj van , várnak egy pár ciklust és újra próbálkoznak.