• bvalek2
    Amikor még tanulgattam a programozást, felraktam a dolgaimat a Geocities-re, ezek még erősen kezdő próbálkozások voltak: http://www.geocities.com/bvalek2/

Van köztük egy kisérlet Alpha processzor emulációra, akkor tanultam sokat róla. Már nem sok mindenre emlékszem, hogyan működött, meg ilyenek, szóval erősen unsupported. Abban reménykedem, hogy rendesen dokumentáltam... :)

Ebből láthatod hogy inkább szoftveres ember vagyok, a hardverről annyi fogalmam van, ami a rendszerprogramozáshoz kell, több nem. Szívesen nekiállnék egy újabb processzor emulációnak a mai eszemmel, gondolkoztam rajta, hogy megint nekiállok Alphának, de egyszerűbb a saját architektúra, menet közben lehet rajta változtatni ha valami gáz van vele, na meg egyből fejből tudom a felépítését, nem kell megtanulni :)

Komolyra ferdítve a szót, hacsak nem pénz van a dologban, x86-os architektúra csak szívás. Vagy Alpha, vagy egy kitalált, amit lehetne emulálni, meg IC-kből megvalósítani. Leíró nyelvekben nem hiszek, Istenfélő ember emulátort C-ben ír... :)

Ja és szívesen írnék rá fordítót és oprendszert. Ismételten, ha ez csak hobbiprojekt, akkor saját programnyelvet javaslok C helyett. De persze egy hobbiprojekt is idővel komollyá válhat, és abban az esetben természetesen C-fordítóra is vállalkozok.

Ha mindenképpen létező architektúrát akarsz, legyen Alpha szerintem. Még IC-kből összerakni is könnyebb lenne szerintem. Az első generáció a legtisztább megvalósítása az elvnek.