bippo#58
Willcox: A #48-ban felsorolt pontokkal én is így vagyok. Ám most mégsem akarom visszafoglalni Erdélyt, és nincs Nagy Magyarországos matrica sem a kocsimon. És ez utóbbi 2 elég ahhoz, hogy bizonyos emberek ne tartsanak magyarnak. Ezzel van bajom, és gondolom matt taylornak és Csirke4-nek is ezzel volt. (aki ezek alapján jön, és jól megmondja, hogy nem vagyok magyar, az részemről beletartozik a korábban említett "jöttment"-es embercsoportba)
Hogy a témához is hozzászóljak: Néha annyira rossz az emberek helyesírása fórumokon, cikkekben, hogy az ember haja égnek áll. Ha szól érte, vagy javítja, akkor meg beszólnak, hogy ez nem nyelvtanóra.(Ahelyett, hogy kussolna, megjegyezné, és akkor legközelebb nem rontja el.)
Rövidítések: Vannak hivatalos rövidítések, ezeket illik ismerni. Vannak az új, szlenges rövidítések, na ezeket már lehet, hogy többen nem ismereik. Én mindig azt vallom, hogy ha kommunikálsz, azt úgy kell tenni, hogy a fogadó fél megértse. Különben semmi értelme nem volt. Így ha pl. valaki egy a fenti képen szereplő rövidítésekkel teletűzdelt SMS-t írna nekem, azt jól elhajtanám. (Na jó, nem, de közölném vele, hogy írjon már normálisan.) Az oké, hogy nagy nehezen dekódolom, de hiába spórolt meg 15 mp-et, ha nekem 5 percbe telik értelmeznem.
Suliban is inkább megtanultam gyorsabban írni, de kiírtam mindent, nem rövidítettem. Mennyivel jobb volt, hogy fél év múlva is el tudtam olvasni, hogy mit írtam, míg a kölcsönkért jegyzet használhatatlan volt a sok rövidített szó miatt. (A tulaj sem tudta már egyértelműen visszaolvasni néhány hónap távlatából.)