willcox#31
Egy autóra miért kéne matricákat ragasztani? A házakra zászlót kitenni nemzeti ünnepeken szoktak az én hazámban. Abban az országban, ahol sajnálatos módon élsz, nem árt tisztában lenni pár dologgal.
1. Az árpádsávos zászló nem azonos a nyilas zászlóval, bár a hozzád hasonlók szeretik ezt a csúsztatást előadni. Talán meg kéne egyszer tényleg nézned egy nyilas zászlót, nem pedig fröcsögni róla ész nélkül.
2. Az egy nagyon goromba dolog volt, amit Trianonban csináltak velünk. Ha rajtam múlna, akkor viszont ebben a kis országban elkülönítenék egy megyényi területet, és az összes olyan embert oda zavarnám, aki a magyarságtól hidegrázást kap. Magyarországon egy meglehetősen heterogén népesség él, köszönhetően a különböző hódító hadjáratoknak, idegen uralomnak és a betelepítéseknek. Érdekes módon csak két népcsoporttal van baj. Sem a tótokkal, sem a svábokkal, sem semelyik többivel, csak azzal a kettővel. Azzal a kettővel, aminek egyikébe te is tartozol.
Ami fáj, az az, hogy osztod az észt, nekem, magyarnak, közben még a nyelvünket sem sikerült elsajátítanod. Itt vannak alább felsorolva, amik fájnak. Előbb ahogy te írtad és utána, ahogy helyesen kellett volna írnod:
eggyet --> egyet
Magyar országot --> Magyarországot
visza állítani --> visszaállítani
munka nélküli --> munkanélküli
Vissza térve --> Visszatérve
bunkoság --> bunkóság
irogatok --> írogatok
A felesleges rövidítéseket, az elmaradt vesszőket és szóközöket fel sem soroltam. Szerintem latin szót (ergo) majd akkor használj, ha már lényegesen jobban megy a magyar. Addig ez csak a tudatlanságodat nagyítja.