Ez alapvetően intelligencia és műveltség kérdése. Az hogy vannak emberek, akik nem adnak ilyenre az gáz.
Én pl. azt sem értem, hogy ha csetelnek az emberek, akkor miért nem lehet nagy betűket használni a mondatok elején, ill. írásjeleket azok végén? Az egész csak lustaság kérdése. Megérteni ugyanúgy megértik, hogy 'xar', vagy hogy sz@r, de mégis mennyivel szebb, jobb érzés kiírni egyben. Vagy ez is olyan, hogy te nem is beszélsz csúnyán, mert nem írod ki. Önhitség lenne, mint azaz elképzelés is, hogy a mai emberek alapvetően tudnának helyesen írni?
Nem mondom, hogy tökéletesen ismerni kell a magyar nyelv minden részletét, mert az a hétköznapi használathoz felesleges, de egy motivációs levél sem tér el egy fórum hozzászólástól lényegében, mert a fórumon is egy adott vki./vmi.-ről írsz.
Az ilyen S373N jellegű szavak meg csak a reklám és desing ipar trandhullámainak melléktermékei szerintem, de a hétköznapi ember meg felvette, mert az mennyire laza.
Az meg, hogy a szülők neveljék fel és tanítsák meg a gyerekeiket korántsem helytálló hozzáállás. Ha munkába jársz és gürizel a porontyaidért, akkor nem sok energiád és időd lesz őket megtanítani a normális értékekre/életre sem, nemhogy a helyesírásra... :S Ez lenne a tanárok feladata, hogy átadják, de itt több probléma is van, szar az oktatási randszer, és/vagy szarok (vagy nincsenek motiválva) a tanárok is. De ez már más téma. Szal' a liberális oktatási rendszer nem igazán jó.