• dronkZero
    #40
    "A konzolos játékok elismerten kidolgozottabbak és hangulatosabbak (már nem a sima portok)."

    Ezt nem írom alá. Átlagban lehet, de azt is vegyük hozzá, hogy ezt az átagot PC-n lehúzza a rengeteg szemét.
    Nálam úgy működik a dolog, hogy hiába hangulatos és kidolgozottabb egy játék, és hiába kattanok rá úgy, hogy az összes szabadidőmben azzal foglalkozok, ha 3-4 nap alatt kivégzem. Nem fogom jobb játéknak tekinteni, mint egy multis FPS-t, amit éveken át játszok rendszeresen. Persze mindenkinél mások az igények...
    Na meg még azt tenném hozzá, hogy akkor is kiérzem egy játékból, hogy konzol-átirat, ha hírét sem hallottam. Nekem egyszerűen megoldásaiban a "gagyi" érzést kelti. Túlságosan leegyszerűsített, tűlságosan IQnegatív tizenéves korosztálynak szánt dolognak érzem. (Ebben benne lehet az is, hogy a hardcore, kizárólag konzolos játékokat nem ismerem) Na meg az is belejátszhat ebbe, hogy ezek az XBOX és PS2 játékok valahogy képtelenek voltak nagy tereket kezelni, annyíra "megyek egy csőben" érzésem volt, hogy hiába a jó hanglat és a cső csodálatos kidolgozottsága, mindig végletekig korlátozva éreztem magam, előre meg volt határozva, hogy mit kell csinálnom, és hogyan. (Gondolok itt a nagy, populáris címekre, pl Fable, Halo..) Ez szerencsére jól fejlődik, a mostani, konzolra (is) fejlesztett játékokban már nem érzem ezt.

    "A Cellt alaposabban kihasználó játékokat egy 4x4 magos szerverre lehetne átvinni. :)"

    Megint egy elméleti dolog. VAN ilyen játék?

    "Mint írtam, a PS2-ből még ma is majdnem annyi fogy, mint Xbox360-ból és PS3-ból... Valószínű nem a sarokba porfogónak. :)"

    És valószinűleg nem azok veszik, akiknek már van PS3-uk. Eladási statisztika az égvilágon semit nem mond, a használt cuccok forgalmáról semmi információt nem ad. Megkockáztatom, hogy az összes konzol összes generációja együttesen nem produkál annyi tranzakciót, mint az új és használt PC-k. Na persze ezeknek jó részét nem játékra használják... Inkább hagyjuk ezt a témát, ebből semmilyen használható következtetést nem lehet levonni.

    "Amúgy én remélem, hogy a konzolokat nem árasztja el az FPS."

    Nekem életem legjobb számítógépes játékélményeit FPS-ek adták. Na persze leginkább multiban. Persze sok az említésre sem méltó szemét is.