toto66#176
Van egy elméletem, lehet hogy nem így van, de szerintem jobban leírja az emberi gondolkozást, mint a pusztán algoritmikus elképzelés.
Ha pusztán algoritmusokkal gondolkoznánk akkor az azt jelentené hogy eljutunk egy feltételes elágazáshoz akkor úgy kellene döntenünk ahogy az algoritmus előírja (ha ez akor így, ha nem ez akkor nem így) ellenben az emberi agy hibázik és előfordul hogy ugyanolyan feltételek között így máskor meg nem így dönt.
Tehát az én elképzelésem az hogy az agyunk ugyan használ algoritmusokat, de hibákat vét benne (ekkor az már nem algoritmus annak definiciója következtében).
Tehát van egyszer algoritmikus gondolkozás és nevezzük most hibás gondolkodásnak.
Namost egy kissé leegyszerűsítem az elgondolásom:
Vannak olyan emberek akik csak algoritmikus gondolkozással rendelkeznek, ők az autisták. Azután vannak olyanok akiknél változó arányban elég széles skálán van az algoritmikus és a "hibás" gondolkozás aránya ők az átlag emberek a butától az okosig. Ezután vannak akiknek jelentős "hibás" gondolkozásuk van ők a zsenik. Akiknél ennél nagyobb arányú a "hibás" gondolkozás aránya ők a művészek, és akinél hiányzik az algoritmikus gondolkozás ők őrültek...
Ezt elég hosszú kifejteni, itt kevés rá a lehetőség, de elgondolkozni ezen lehet!