• waterman
    több okból is.
    1 - az sd kártyára ha rálépsz nem lesz semmi baja.
    2 - az sd kártya nem tartalmaz mozgó alkatrészt
    3 - létezik mini sd kártya is a jobb helykihasználás érdekében.
    4 - mert az sd foglalat 2.4 miliméter vastag és kell hozzá 8 érintkező és kész
    5 - mert sd kártyából már most vehetsz simán 16 gigást
    6 - mert sd kártya olvasásához nem kell a telefonhoz képest drága optika és vezérlőelektronika.
    ennyi indok után igazán nem értem, hogy miért nem tartja itt mindenki ezt az elgondolást életképesnek és miért nem vág bele azonnal minden gyártó ilyen telefont fejleszteni..
    különben ennek csak az az értelme, hogy a kiadóknak fizessen az ember és hogy még több dologra lehessen szerzői jogdíjat pakolni. mivel mobilos méretben ez csak úgy megy ha a mobilba is dvd játszót szerelünk, akkor legyen. és megszületé a v media.
    különben akaratlanul is felmerül bennem a kérdés, hogy ki fizetne azért hogy nyomorogva, kényelmetlenül nézhesse a kedvenc filmjeit (aranyáron?) a telefonján, amikor megteheti ezt odahaza is a tv előtt? mert én biztos nem. megvenném a dvd-t, rippelném és esetleg megnézném. bár szerintem még úgy sem. ha megvernek sem fogom megérteni, hogy egy telefon méretű eszközbe minek akarják beletolni egy hd film minőségét, elvégre úgysem élvezhetem annyira, hisz mondjuk a buszon hazafelé menet vagy a klotyón van ideje az embernek arra, hogy egy filmmel bajlódjon. ilyen környezetben viszont minek akkora minőség? jó persze haladni kell a korral, de ez most megint egy olyan fejlesztés, aminek nincs értelme és 1 éven belül kihal. olyanoknak tudja csak eladni az ember, akik még nem hallottak a flash alapú adattárolásról.

"meghajtók első körben az indiai Spice Telecom termékeiben kaptak helyet, amelyek megfelelőnek tűnnek a széles körben elvégzett átfogó tesztek kivitelezéséhez."

uccsó gondolat - az indiaiaknak PONT erre van szüksége. tehát el tudom képzelni milyen az a széles körben elvégzett vizsgálat, amikor a mai napig helyenként 80an utaznak indiában egy 30 személyes buszon.