Wittgen#31
Az a nagy baj, hogy a producerek/stúdiók megvásárolják a játékok megfilmesítési jogait, viszont szarnak utána bele mind a forgatókönyvbe, mind a rendezésbe és színészválasztásba. Az a lényeg, hogy egy sikerjáték címét kapja a film, a marketing meg a cím hatására meg tóduljanak a moziba a fanok. Az, hogy 10 ilyen adaptációból 9 pocsék az nem számít nekik, a lényeg hogy a 30-50 milliós büdzsé kifusson nullszaldóra, lehetőleg némi profit is csurranhat.
Az, hogy elbasznak sok jó címet (pl dungeon siege, alone in the dark, mortal, street fighter, bloodryne, stb...) őket nem érdekli. Csak legyen meg a pénz, azt csá. Ha az egyszeri néző meg kipengette a film árát, akkor azt már vissza nem kapja, hiába reklamál, hogy nem ilyen fos filmekre fizetett be.
Az egyetlen igazi jó játékadaptáció a Silent Hill volt. A Resident Evil széria viszont sokkal szórakoztatóbb, csak az a baj, hogy kb 20%-ban van csak köze a játékok sztorijaihoz.
Ettől függetlenül, ha elvonatkoztatok attól, hogy adaptációk, esetleg figyelmen kívűl hagyom ezt, akkor 1-2 film mindenféle előzetes ismeret nélkül simán megnézhető egyszeri kikapcsolódás gyanánt. Pl DS simán nézhető volt és még a Bloodrayne is tartalmazott kellemes perceket (pl a meztelen jelenetek :)
A Far Cry-t pedig csak akkor minősítem majd, ha már megnéztem. Trailer alapján jó kis gyakós múvi lesz (bár gyanítom, hogy eksönben az új rambo filmet nem fogja még csak megközelíteni sem), Till Sweiger meg elgé jó színésszé nőtte ki magát, meg az az 1-2 sorozat arc/egyperces moziszereplő is jól szokta hozni a szösszeneteit (pl "Hammond tábornok", meg az a testépítő srác aki a gladiátorban is volt...).
Reménykedjünk, hogy nézhető lesz, bár erős a gyanúm, hogy csak sávszélt pocsékolok rá, mert a MESTER eddigi munkái miatt eléggé gyanakvó vagyok a minőséget illetőleg.