• NEXUS6
    #28
    Hát igen, fontos dolog a kezelhetőség a dizájn, meg az ergonómia. De inkább az van, hogy a PC elterjedésével az emberek azon szocializálódtak, hogy egy számtek eszköz, egyre zajosabb, egyre többet fogyaszt és a rendszer stabilitása, használhatósága is mondjuk úgy hullámzó. Ehhez képest az Apple tényleg csúcs.

    De menjünk vissza abba az időbe amikor még nem csak a PC számított számítógépnek és mit látunk, hogy pl az Atari vagy az Amiga számítógépek, dizájnos dobozban ergonómikus OS-sel, és ráadásul amiben az Apple soha nem volt otthon, csúcs hardverrel vannak felszerelve.

    A legtöbb akkori versenyző kihalt, (pedig az Aplle akkoriban igen csak bajban volt) és maradt a Wincé (ami fejlesztői lexarják a júzert mert megtehetik, meg a Lincé (aminek fejlesztő eddig jobbára lexarták a júzert mert maguknak csinálták az OS-t) meg az egyetlen cég aki mindíg is abból élt, hogy viszonylag ember közeli gépeket csinál.
    Viszont mint írtam az Apple soha nem a szuper hardveréről volt híres, vagy legallább is ha a verseny miatt a költségeken kurtítani kellett, akkor valszeg náluk a HW jött először szóba.
    Szal aki kicsit többet látott már a számtekből, mint a tecsó pécé színvonal, de lehet, hogy nem csak Ipodot használ, mert az milyen kúl, az azt mondja, hogy igen szuper, hogy az Aplle végre igazán törődik a vásárlóval, de ennek kéne lennie a minimumnak, hamár a vásárló fogja használni a gépet, de azért a technikát nem szép dolog kispórolni egy csúcs termékből.