• GregSB
    #16
    "Díszdobozba tenni valami már létező terméket...vagy apple Tv-t bővíteni további funkciókkal, valami módon játéklehetőséggel...végülis iPhone-t is megveszik, miért pont ezt ne vennék."

    És az iPhone-t miért viszik mint a cukrot? Várj, hagy találjam ki! Mert egy díszdobozba pakolt telefon, amit bekajál a sok birka. Persze, véletlenül sem azért, mert az eddigi leg-felhasználóbarátabb telefon.

    Idézek egy másik oldalról, szerintem nagyon kól megfogalmazza az iPhone sikerének titkát:

    "Senki nem mondhatja, hogy az iPhone hibátlan telefon, de tény, hogy az Apple megint megcsinálta: pusztán a kezelés leegyszerűsítésével, a felület átláthatóvá tételével, a felesleges extrák kidobásával létrehozott egy olyan készüléket, amit használnak is az emberek.

    Ami sokak szemében csak parasztvakítás, látványos, de felesleges dizájnelem, az a hétköznapi embernek nem más, mint mézesmadzag: a tapogatható kijelzőn, a dögös menün, a látványos ikonokon át vezet a valódi szolgáltatásokig a júzer útja.

    Pont mint a Mac OS-nél, mondjuk a Time Machine esetében: milliárd éve vannak már backup-alkalmazások, de ilyen látványos alig akadt, és az időgépnek hála olyanok is elkezdték menteni az adataikat, akik korábban azt sem tudták, mire lenne az jó.

    Aki ezt nem érti meg, az sosem lesz képes használható készüléket gyártani, vásárló-oldalon meg sosem vesz majd iPhone-t. Ők azok, akik azt hiszik, hogy a funkciók fontosabbak, mint a megjelenés, pedig lószart: ez csak akkor lenne igaz, ha robotok lennénk. A magam részéről én örülök, hogy nem vagyok az."

    Bocs hogy egyébként átmentem Apple-örangyalba, de nem tudom elviselni az téves sztereotípiákat.