• bvalek2
    #15
    Ugyanazon a bolygón élünk?

    Debian Etch van fent, KDE-vel. Minden egyből ment, hálózati beállítás, kamera, USB, DVD-író, chipset, videókártya, hang, processzorhűtés, alaplapi hűtés vezérlése. NVidia 3D driver letöltve, egyből ment.

    - OpenOffice van fent, könyvet írok vele (azért a majomkodásért amit vele művelek, szentségtörés lenne a LaTeX...). Microsoftos állományokat is vele nyitom meg, semmi probléma.

    - Kaffeinnel filmnézés, és vagy az, vagy mplayer minden formátumot lejátszik.

    - Netezés Firefoxxal, őt nem kell bemutatni, Linuxon még egy picit stabilabb és gyorsabb is, Flash megy, Java megy.

    - aMSN-el, Kopete-vel, XChattal, meg persze google mail-lal beszélgetek messzire került ismerőseimmel. A Google Earth linuxos változatával nézem meg hogy hol laknak.

    - CD és DVD írás K3B-vel, adat-CD, hang-CD, bootolható CD, DVD-k dettó.

    - Zenei CD-t beteszem, felajánja a grabbelést, tetszőleges formátumban (WAV, FLAC, OGG, MP3, meg még valami). USB kulcsot is felismeri. DVD-t is.

    - Letöltés KTorrent. Szokták kérdezni, hogy milyen torrentoldalakat használok. Azt szoktam válaszolni, hogy nem tudom. KTorrent keresőjét használom. Az megtalálja, aztán klikk a linkre, és jön...

    - Tűzfal? hol kell beállítani? Linuxnak van beépített, piszkálni még sose kellett...

    - Vírusírtó? Az mi? És mégis mit írtson Linuxon? :D

    A teljesítményről annyit, hogy mindezt 512 MB művelem és a rendszer villámgyors, akkor is, ha mindent egyszerre csinálok.

    De ha valaki menőcsávó, és Windowssal akar szopni, hát térdeljen le, és csinálja. A Microsoft majd minden egyes verzióval egyre méretesebbet és szőrösebbet rak a csőrébe...