• narumon
    "Ja, "sajnálom", hogy a high-end fejlesztéssel és gyártással foglalkozó ismerőseim tudnak is valamit. OMG."

Ne sajnáld én is ismerek okos ügyes helyi fejlesztőket amivel nem is lenne baj de...

"Ez csinálja ezt az idióta márka-buzulást is, ami pedig csak a kommersz jellemzője kellene legyen. És ezért van, hogy apró cégek hiába csinálnak sokkal jobbat, mint jól felfuttatott márkák, az emberek mégis az utóbbiakat veszik, mert lehet vele jól villogni. Ezt gondold át..."

...hoztak már nekünk mindenféle cuccot. Házi építésű erősítőt stb, amivel nem is lenne baj csak az, hogy én eddig mindig úgy jártam, hogy hozott a tag egy szép csöves erősitőt, számtalan teszt után finomitottunk még rajta és egy viszonylag normális árréssel kitaláltuk hogy 150 körül lesz az ára, ez jó mert a nagyobb nevű vakokat a 200-240e forint ártartományban megüti. Működött is a dolog ideig óráig amikor már 1, a gyártó tag kitalálta, hoyg az övé gyakorlatilag sokkal jobban szól mint a 200e Ftos "jónevű" társakért ezért az övét gyakorlatilag 250-ért kell adni. (és itt meg is halt a dolog) 2, az alkatrészek beszerzése normális áron soxor ultanagy falakba ütközik, ezért nem lehet állandósítani a minőséget (ezt talán ma már ki lehet húzni) 3, maga a gyártó tag kezdte el kispórólni belőle a cumókat mert az ő elvakult füle még mindig úgy érezte, hogy ugyanolyan jól szól pediglen nem (és itt is meghalt a dolog).
    Azonkivül a hangfalépítők. Na ők egy külön szép faj; mindegyik meg van róla győződve, hogy a világ legjobb hangfalját építették, egy részük még arról is meg van győződve, hogy ez nekik 40e forintból sikerült, és akkor jönnek a fenti gondok; tesztelésen 4-en mondjuk, hogy az adott cég hangfala kb egy osztállyal magasabban van, ezt nem érti meg. A szomorú, hogy utána még be tud palizni embereket, hogy az ő 200e forintos hangfala mennyire jó (persze olyanokat akik egy otthoni Sony vagy mittoménmilyen hangfal után hallják), és nem tudják hogy abban az árkategóriában már sokkal jobbat is lehet kapni.
    Egyébként meg sajnos a hifi mint olyan teljesen kifutóban van, most talán a kinai gyártók az egyetlen reménység, hogy életben tartják ezt.