• Ghoosty
    1. Nem kell feltétlenül behatolnom a magán területére. Szerinted, ha egy benfentes mérnöknek azt mondom, hogy kap pár millió dollárt és megszerzni nekem a terveket, hány ember mondana nemet?
    Gyógyeriparban pl elég csak megszerezni egy tetszt elés alatti gyógyszert, majd ha sikerrel ért véget a teszt, akkor én is elkezdem gyártani. Így nem sértettem meg senki tulajdonjogát. Ha szőrszál hasogató akarsz lenni mondhatod, hogy elloptam a gyógyszert magát. De nekem elég csak egy porszemnyi darab belőle, hogy lemásolhassam a molekulát mégis megspórolom az egész fejlesztési tesztelési időszakot.

2. Vállalalom a bűncselekményt és betörök egy számítógépre. Mekkora kárt okoztam ezzel az illetőnek? 1. Nem volt semmi a gépén, talán még észre se veszi. 2. Elolvastam a levelezését és jót röhögtem rajta. 3. Letöröltem néhány fáljját 4. Pont egy titkos adatokkal teli gépet törtem fel és lemásoltam mindent.
    Hogyan szankcionálsz egy ilyen jellegű betörést? Mekkora kárt okozott fizikailag?

Ha fényképet készítek egy tervrajzról akkor még csak nem is érintettem a fizikai tulajdonát, semmiben nem korlátoztam, mégis tökéletes másolatot készítettem.

Azonban ha elfogadom, hogy sehogy nem tudnak hozzáférni a piaci megjelenésig, akkor még mindig ott van a magánszemélyek és a kisvállalkozók esete. (Ugyanis több tanulmány készült arról, hogy a kis és középvállalkozások a leg innovatívabbak.) Mire ki tudná használni azt, hogy egyedit alkotott, addigra egy tőkeerős vállalkozás már le is tudja másolni, tökéletesíteni és piacra lépni.

"A fő gond a "szellemi tulajdonal", hogy nem létezhet a fizikai tulajdon sértése nélkül. Éppen ez az ami az elsőként szól ellene, nem sokszorosítható fizikai tulajdont kell cserébe adni sokszorosítható "szellemi tulajdonért" de, hogy még reálisabb képet fessek, korlátozod vele a fiyikai tulajdonjogot, mert nem használhatom a saját fiyikai tulajdonomat a saját szívem szerint (tehát gyakorlatilag te ellenörződ az én tulajdonom, vagyis nem is az én tulajdonom igazán), és méghozzá, úgy, hogy nem ártok senkinek. "

Ezzel gyakorlatilag azt mondod, hogy a szellemi munka nem ér semmit. Fizikai tulajdont kapok azért, mert gondolkodom(lehet hogy csak olvastam valahol és azért tudom nem is én gondoltam ki), aminek az eredménye már korlátlanul sokszorozható.
    Részben igazad van, hogy korlátozom a fizikai jogaidat, de csak addig a mértékig, amíg azzal nem okozol nekem közvetlen, vagy közvetett kárt. Pl.: Amíg otthon magadnak másolgatod nincs vele baj. De ha másolod, majd tömegesen piacra lépsz vele, akkor azzal közvetve kárt okozol.