BlackRose#47
Nem tudom, de szerintem aki kifejleszt egy technológiát annak van a kezében az előny és ha előnyről beszélek akkor árban is gondolkodok, hiszen először is a másolás egy lépés késés, amit a másoló másol azt én már továbbfejlesztettem, csökkentettem a selejtet, előrébb járok a termékem hírével, a beszállítóimtól is előbb megrendeltem ami kell tehát előnyben vagyok itt is, az eladóláncoknál is előrébb vagyok... szóval nincs egyetlen dolog sem ami igazolná azt amit mondtál. De ami fontosabb, hogy olyan cég aki csak másol nem is létezne mert képtelen lenne fennmaradni, szóval mindenki valamit fejlesztene valamit másolna, ki mit és hogyan azt az adott eset határozná meg. Egy rendszerben ahol a másolás által csak a morzsákat szedheted össze, mert mire a másoló kijön a termékkel már nem lehet csak minimális profitért értékesíteni egyszerűen képtelenség lenne fejlesztések nélkül előre lépni, lehetne éldegélni (mint pl. a pék és a hentes aki gyakorlatilag szabadalom nélküli világban él - persze ezt is probálják elszúrni - mert a kolbász ugye kolbász a kenyér pedig kenyér, van ezer fajta de mindenki mindenkitől másolja és mivel piacképes akkor meglehet élni belőlle de fejlődni gazdagodni nem igen). Mit szólsz pl. a divat világra, ott NEM LÉTEZIK szabadalom, a divatcikkeket szabadon másolhatják és még is elképesztő inováció és fejlődést tapasztalunk, aki csak másol az nem igen életképes és csak minimális haszont mondhat magáénak, de viszont aki fejleszt aki új dolgokkal jön elő, annak nem számít, hogy holna másolja mindenki, eddig még mindég nagyobb profitra tett szert mint a másolók.