• winnie
    törődj bele szerintem abba, hogy nem értesz ANNYIRA a sorozatokhoz. én sem értek, de legalább nem is hiszem magamról. (btw, amikor én kicsi voltam, mindig elismertem, ha baromságokat írok. sőt, még most is ezt teszem. de jó látni, hogy nem mindenki ilyen meghunyászkodó, hanem olykor kötik az ebet a karóhoz.)

"A Time magazin anno a 9. az Entertainment Weekly a 10. legjobb sorozatnak értékelte PB 1. évadát anno és Golden Globe-ra is jelölve volt..."

ezzel mire utalsz? most már nyilván nem értekelik annak. vagy igen, de hol számít ez? attól, hogy én akkor az 1.-nek, most meg úgy 4.-nek értékelem, még nyilván a többség szerint csak egy B-sorozat. (értsd, nem az én rajongásom határozza meg a minőséget.

"House igenis sitcom-szerű, ugyanúgy mint Grace-klinika, ER és az összes többi hasonszőrű társa."

és te beszélsz felületességről? szituációs komédia? house? grace? vészhelyzet?

"Azért mert dráma kategóriában indulnak (mint pl. a Maffiózók is), attól még nem lesz az."

egy sorozat nem indul, hanem indítják. a csatorna. akik értenek hozzá. te nem értesz. én sem. ők igen. és, hogy pont a maffiózókat említed, amiben sokkal több a humor, mint a vészhelyzetben, pláne nem érthető.

" Ki az aki a House-t a storyline miatt nézi (rajtad kívül)?"

nem nézem a house-t. veled ellentétben nem tudom, hogy a sok millió ember miért nézi a sorozatot. (sorry, ennyire nem képzelem magam vátesznek)

"Nem igaz, a CSI a legnézettebb sorozat világszerte, de nem ez a lényeg."

felületes vagy. olvasd el, hogy mit írtam. amerikát írtam. ls ott a grace a legnézettebb. és világszerte sem a csi a legnézettebb, hiszen rengeteg országban kis csatornákon vannak és azoknak dobja meg a nézettségét nagyon. de míg a viasaton a csi brutális 550 ezer nézőt hoz, addig a tv2-n egy smallville délután röhögve hoz 800 ezret.

"Szerintem te vmi más sorozatot nézhetsz, mivel Grace Klinika annyiban bír összefüggő történettel mint kb. az ER miszerint is azonosak a szereplők és még mindig kórházban dolgoznak a következő részben is."

nem nézem a grace-t sem, de a vészhelyzetet igen. mindkét sorozat meglehetősen összefüggő sztorival bír, ezért is szappanoperázzák le elég gyakran a grace-t.

"Hűha, ilyen alapon minden sorozat összefüggő történettel bír."

Húha. mert.. SOROZAT. na? általában összefüggnek.

ott követed el a hibát, hogy a pb kevésbé válastható szét különálló epizódokra, míg a többiek jobban szétválaszthatóak, mert akad olyan gondolati pont (a betegek), amik azzá teszik.

"De gondolhatnál arra is hogy ha vki valóban csak az évadzáró epizódot látja, akkor visszamenőleg letölti/megvásárolja az előző részeket és onnantól a tv-ben nézi a következő évadot..."

így van. ez elő szokott fordulni, ebben abszolút igazad van - nálunk már kevésbé jellemző. de, ami sokat jelent, hogy a tévénéző, ellentétben a letöltőkkel, nem completist. neki, ha kimarad 1-2-3 rész, nem szokott számítani. a héten nézi, aztán nem. ezért is ingadoznak a nézettségek. de, emeljük ki, hogy alig. plusz/mínusz 10%, mondjuk, ami valóban nem számottevő.

de ezt leírtam.

"Hagyjál már ki légyszíves 1 részt PB-ből, Grace Klinikából és House-ból és mondd már el hogy melyik hiányát érezted jobban :D (elfogultság nélkül, de tényleg)"

természetesen a pb-ből, ezt nem is vitattam. illetve, ha szőrözni akarnék, akkor résztől függ, hiszen minden sorozatban lehet fillert írni.

de, azért tegyük hozzá, hogy aki kihagy egy részt, azzal sem történik semmi baj, mert hamar visszazökken a sorozatba.

"Te itt most nagyon keményen csúsztatsz: ha jól emlékszem sorozatokról beszélgettünk és nem mozifilmekről."

nem csúsztatok, csak próbáltam szemléletes példát hozni, ahol nem lehet belekötni abba, hogy hazudik a nézettségmérés.

írhattam volna a smallville-t és a shield-et a sorozatokból. például, de rengeteg példa van.

"Az általad említett "alkotások" abba a kategóriába tartoznak bele amire az ember sajnálja a mozijegy árát és inkább lerántja pár óra alatt otthon"

és akkor miért nem sajnálja a többire? most soroljak olyan példákat is?

"Amúgy a Bittorrenten a 2. legtöbbet letöltött sorozat a PB. Ennyi."

igen. és? ezt mondtam én is. a release hónapjában a resident evil 3 volt a legletöltöttebb. attól, hogy a netezők imádják, még az ÁTLAGnézőt annyira nem izgatja.

anyuék nem a resi3-at fogják nézni. mari néni a nyolcadikról nem prison breaken fog izgulni, ha sorozatot néz.

a netezők egy jól behatárolható csoport, jól behatárolható ízléssel. lehet tudni, hogy mely filmekre/sorozatok fognak bukni azokon kívül, melyek a mozikban és a neten is egyaránt népszerűek.

nyilván egy jumper vagy speed racer sokkal jobb lesz letöltésben, mint mozibevételben. (arányaiban). nyilván a knight rider film vagy a terminátor sorozat sokkal nagyobb hisztit vált ki a neten (arányaiban!), mint a tévében.

"Szerinted. Ha PB és House között te olyan párhuzamot vonsz miszerint is mind2-ben hasonló összetettségű storyline van, akkor szerintem erről kár "

1. nem leszel kevesebb attól, hogy beismered, hogy kevésbé igényes sorozatért rajongasz és az igényesebbért nem. sokan vannak így. a maffiózók igényes. szó se róla. én 1 részt sem bírtam belőle. na bumm.

2. igazából itt bicsaklik meg a vita. nem írtam sehol, hogy a house-ban hasonló összetettségű a storyline. ezt odaképzelted és jól megcáfoltad. így könnyű.

a house-t kétszer írtam le. amikor reagáltam, hogy nem szitkom (anyám...:) és, amikor azt írtam, hogy igényesebb. miért írsz olyat, amit nem mondtam.

az pedig komolyan hiszed, hogy csak szerintem jóval igényesebb a house? come on. ha már díjakkal példálóztál, nézz utána a house-nak. (te hoztad fel)

hozz ide egy nem csőlátású pb-rajongót és felnyitja a szemed, hogy a prison break egy b-szerű sorozat. mi abban a rossz, ha attól még szereted? vagy ha én szeretem?