winnie#21
"winnie: lattam mar 4 reszes sorozatot is :p"
én meg egyrészeset is, de természetesen olyanról vam szó, ami nem minisorozat, mint ahogy a kevés részt megért sorozatokat is hosszú évekre tervezik.
"Az hogy valami sorozat, nem definialja, hogy hany reszt fog tartalmazni."
nem definiál semmit, csak annyit, hogy addig fog menni, amíg nézik az emberek - lehetőleg hosszú éveken át. nem véletlen, hogy a színészeknek 7 évadra szóló szerződésük van startnál.
"En ugy gondolom, hogy addig erdemes irni a sorozatot, amig a karakterek jelleme "hiheto" keretek kozott valtozik, illetve a tortenet folyasa "realis"."
így van, teljesen igazad van. de ezt a néző dönti el, hogy meddig hihető. ha a néző azt mondja, hogy "kösz, nem", akkor nem nézi tovább. minél többen intenek be a sorozatnak, annál valószínűbb, hogy lekerül műsorról.
"Az hogy ostobasag a feltevesem, nem hinnem, bar majd megindokolja valaki miert is az."
erős volt a szó, de alapból abszurd, hogy "miért kell folytatni egy sorozatot." benne van a nevében. azért, mert SOROZAT. hosszú történet folyam. a legnagyobb kics*szés lenne a nézőkkel, hogy berendelkeznek sok-sok évre, elkezdik nézni a sorozatot és a készítők azt mondják, hogy "hopp, ez csak 15 rész".
ilyet maguktól nem mondhatnak, mivel a csatorna akkor meg sem venné a sorozatot, hiszen kinek kell olyan valami, ami csak egy évadnyi lyukat tölt be? a sorozatok arra valók, hogy egyes csatornák kitöltsék hosszú évekre egy időpontjukat és ne kelljen aggódniuk miatta.
"(fuggetlenul attol hogy tetszik neki es azert nezi, vagy huzza a szajat de kivancsisagbol nezi), akkor tovabbi reszeket vetnek papirra."
tudni kell abbahagyni és belekezdeni jobba. bár megengedhetném ezt a luxust, hogy olyasmit nézzek, amit unok vagy nem szeretek. Nem, azokat kíméletlenül elkaszálom, mert tudom, hogy van helyette 5 jobb. a pb-t nézem, de például a heroes-ból elég volt 4 rész, hogy tudjam, kidobott idő. bőven elég, ha megnézem az aktuális rész előzetesét és elolvasom 3 perc alatt,hogy mi volt a részben.
"A feltetelezesem max naiv, de nem ostoba :p"
jó, oké, elszaladt a ló:) jogos, amit írsz,de valóban túlzottan idealista, meg hát az egy dolog, hogy jellemferdülésről írsz, de tudod, hogy az efféle dolgok a nézők zömének fel sem tűnnek.