tomcsa4#62
Rendben, tiszteletben tartom, öcsém is szereti a Vistát. De én leginkább biztonsági szempontból nézem és abban nagyon gyenge. Az alapvédelmek (vírusírtó, tűzfal, spyware stb) elképesztően gyengék, szinte az utolsó helyen kullog mind a fizetős, mind az ingyenes verziók között (persze az ár nem áll összefüggésben a támogatással és a tudással). Az Ultimate-ben és egyel alatti verzióban a fájlrendszer titkosítás jó is lehetne, de megeszi a fene az egészet.
Valaki azt fejtegette, hogy direkt csinálták ilyen gyengére. Hát ezt azért én nem hiszem, de gyenge az tuti! Jó, a Vista hivatalosan a cégeknek, cégkörnyezetbe szánták (van is benne sok olyan védelem, ami nekik szól). Oké, tisztában vagyok, hogy most az optimalizációval vannak elfoglalva (meg az ilyen frissítés nem az erőssége MS-nek), csak akkro ne úgy reklámozzák, hogy a legbiztonságosabb OS. Mert az, de ez azt is jelenti, hogy alapállapotban az eddigiek kakák, és ha megnézi a Vistát, akkor az is: hát csak ennyire képesek? Jogos a felvetés.
Én is a többségbe tartozom, akik nem használják ki az OS-t, meg még nézegetem ezt a Vistát, de eddig bukta biztonsági téren.