Mivel a hardveripart elhagytam kb. 5 eve nem nagyon vagyok kepbe az uj vasakkal, szuksegem lenne ne'mi utbaigazitasra, ha mar elojott a tema. Kb. fel eve szeretnek beruhazni egy komolyabb tudomanyos munkaalomasra es ahogyan az ar ertekaranyokat nezegettem egyre jobban az Opteron fele hajlok. Nem rovidtavu beruhazasrol van szo, tehat pl. inkabb veszek kevesebb RAM-ot, processzort, mint sokat dragan es azt evek alatt szepen bovitgetem ahogyan az arak mennek lefele.
Ki is neztem az igenyeimnek megfelelo alaplapot, amihez eloszor az alapveto mukodeshez szukseges dolgokat vennem meg, majd folyamatosan fejlesztenem fel, akar egy evtizeden keresztul. Kezdetben beernem egyetlen 4 magos processzorral es 4GB RAM-mal.
Ime a kerdeseim:
1. Honnet lehet megallapitani a processzor kivalasztasakor, hogy a javitott valtozattal van dolgom?
2. Erinti a TLB bug a 45nm-es valtozatokat is?
3. Memoriabol Kingston fele hajlok, erdemes erte tobbet fizetni? (minosegre, teljesitmenyre egyarant gondolok)
4. Lehet a processzorokat vegyesen is beepiteni (dual/quad-core)? (az vilagos, hogy az FSB beallitas az globalis lesz)
5. Van vkinek a fenti alaplappal konkret tapasztalata? Erdemes ra beruhazni?
Koszonom elore is.
PS: Nagyon kerek mindenkit, hogy NE legyen belole flame.