• Daffit
    Hosszú leszek!

Van egy öt éves gyerekem, akit az anyja nevel enyém a hétvége. Látom a különbségeket a nevelésben. Míg az anyja leülteti a TV elé, én inkább játszom vele. Egyébként láttatok már mesefilmeket. A nagy részük tele van szexuális és agresszív jelenetekkel! Egy gyermek nevelés szempontból pont a 4-6 évesek azok, akik fejlődés szempontjából ilyenkor a legsebezhetőbbek. A számítógépet még fel sem érik!
    Továbbmenve, a gyermekjátokok 90%-a veszélyes és nincs nevelő/fejlesztő hatásuk/céljuk.

Ha a németek zöldre fogják festeni a vért, az szerintem károsabb, mert a fiatal gyerek lehet, hogy úgy fogja fel az ember vére zöld. Vagy mégsem? A kórházban piros volt! Akkor most mi van? Inkább felnyitok egy embert, hogy megnézzem.

Ez olyasmi mint állt. iskolában a felvilágosító órán egyik osztálytársam feltette a kérdést: csókolózástól lehet teherbe esni? Nevettünk, de a kérdés komoly! Lehet, hogy a szülei így oktatták, vagy ezt a következtetést vonta le a NEM oktatásból!

Egy átlag, mondhatni normális, ember azért játszik agresszív játékokkal, mert strresszoldó, ő ott a király, pihentető és kikapcsol.
    Egy agresszív gyerek pedig azért, mert agresszív...
    Azok akik lövöldöztek iskolában eleve az olyan társaságot és szórakozást keresték, ahol indulataik "értelmet" kaptak. Tehát az ő esetükben a játék nem ok az erőszakra, hanem cél.

Szerintem a TV a legerőszakosabb és a társadalom rombolója. Mióta cenzúrázzák és megszabják a korhatárt, szerintem a szabadságunknak vetnek egyfajta gátat. Ráadásul nem választhatod, hogy mit nézel. A csatornákon körülnézhetsz, de csak az van, amit ők adnak. Gépen azt nézel, azzal játszol, amivel csak akarsz.

Viszont a sz.gép társadalom sokkal összetettebb, mint a tv társadalma. A pénz is már akkora, hogy érdemes odafigyelni és írni néhány tanulmányt, ami aztán jópár embernek munkát ad (mint pl. most a cikk írójának).
    Ez a társadalom még nagyon fiatal. Megszokni sem lehet a dolgokat, mert nagyon gyorsan változik, jobban mondva fejlődik.
    Most már sokan nőttek fel ebből a rétegből, szerintem tíz éven belül változni fognak a dolgok. Persze mindig lesznek ellenzők.
    Sose felejtsük el, hogy egy ember összetett dolog, egyetlen dolog nem tudja befolyásolni a viselkedésében csak több együttes.