• Komolytalan
    #6
    Ahhoz hogy a politikusok visszaadják a pénzt amit elcsesztek egy élet is kevés. Gondolj bele: itt milliárdokról van szó, amiből max 10%-ot oszt vissza nekik a cég, aki lenyúlja a lóvét. Vagyis ha egy politikus elcsesz 20 milliárd Ft-ot, abból legfelejebb 2 milliárdot kap vissza, annyit tudsz rajta behajtani (ha még nem költötte el).
    A munkatábor ötlet nem rossz, de akkor kombináljuk azzal, hogy a sorozatos szabálysértésért is járjon. Mivelhogy egyes körökben divat 10eFt alatt lopni, mert az még csak szabálysértés, ha elfogják a boxost (jaj, kimondtam) behajtani úgyse tudják rajta, és mehet újra lopni. Ilyen esetekben simán be lehetne őket vágni munkatáborokba, ahol egyátalán nem kell jól tartani, elég ha az idő alatt nem döglik meg amíg benn kell dolgoznia. Asszem kicsit jobban átgondolnák a bűnözők, hogy esetleg egy másik, toleránsabb országba vándoroljanak, aminek mind csak örülhetnénk (kevesebb segély, börtön fenntartás, stb).
    Az meg hogy rendőrállam van, és nagyon sok a politikai koncepciós per, meg per nélküli több hónapnyi előzetesek az egy másik kérdés. Azt is rendbe kell tenni, hogy a rendőrség és a bíróság legyen végre független a kormánytól, meg azt is, hogy a börtön nem szanatóriumként funkcionáljon.