Dany007#50
Így van egyetértek.
Mégpedig azért mert nulla szakmai tudást tanítanak.
Jó, nem nyilatkozhatok az egész országról, de a környezetemről igen.
Egyszerűen nevetséges ami itt folyik.
Én csak sima felsőfokú infot végeztem, nem diploma, de amit tudok, az nagyrészben saját tapasztalat, és egyéb informatikus ismerősökkel folytatott beszélgetések, szervizelések meg hasonlókból tudom!
Ez a suli után pár oszt.társ elment a Veszprémi Egyetem műszaki info mérnöki karára. Ennek már lassan 3 éve, és semmivel sem tudnak többet mint anno. Sokszor telibe röhögöm, mert én azóta más szakmában dolgozom, de ugyanúgy érdekel az informatika. Néha néha van 1-1 problémám amit nem tudok megoldani.
Ilyenkor megkérdezem, az agyontanult egyetemista ismerősöket és lövésük sincs!
Hát persze, hogy nincs, mert ami tantárgyakat tanulnak, annak a 90%-a nem szakmai tárgy! És ez a dúrva!
Műszaki info mérnöki szakon társadalom ismeretet, pszihológiát, mindenféle algebrát, meg még vagy 2 különféle matekot, meg kémiát(!) (mivel vegyész egyetem sehonnan sem hiányozhat a kémia!) tanítanak! Na jó, azért van pár szakmai is. De ez röhej! Ez legalább 5-6 olyan tárgy, aminek halvány köze sincsen magához a szakmához!
És a poén, hogy 3 év alatt hozzá se szagoltak a linuxhoz!
A legtöbb ember itt nem a szakmai tárgyakon bukik el! Hanem a kémián, meg az analízisen, meg az ilyen olyan algebrán! Arról nem beszélve, hogy az előbb említett 5-6 tárgy mellett, még valamilyen testnevelő tárgyat is fel kell venni, hogy meglegyen a credit. El kell menni úszni, vagy edzseni, vagy bármi, de a lényeg, hogy hivatalosan nem lehet kihagyni!
Ezek után csodálkozik bárki, hogy az u.n. "IT szakembereknek nemsok közük van az IT-hez?
Ezzekkel a haverokkal közösen elvégeztük ugye a 4 féléves felsőfokú infot, és ők már 3 éve járnak egyetemre, de kijelenthetem, semmivel se tudnak többet szakmailag mint én!(és nemazért mert én olyan sokat tudok!)