• Failure
    #33
    szerintem elég elkeserítő, hogy ez a fényképezőgép téma kezd nagyon hasonlatossá válni az autó témához: ahol is a többség már elfelejtette, hogy az, amiről beszélünk, alapvetően arra való, hogy eljuttasson A-ból B-be.
    Ott sincs olyan, hogy egy furgon jobb, vagy rosszabb-e mint egy IFA, egész egyszerűen, más a célközönség, és a feladat, amire szánták.

    Maradék hajam is kihullik, mikor okos emberek odabüfizik egy-egy topicba, hogy "és akkor ez most jobb, mint ez meg az?"
    Mégis, mire?

    Itt is, mindenki megvesz mindenfélét, tekintet nélkül arra, hogy mire is akarja használni, és kattintgatják a családot, meg pudli kutyát egymilliós DSLR felszereléssel, aztán meg a képek feléről kilóg anyuka, meg életlen, és ejnye... és nem látják be, hogy jobban járnának egy erre kitalált kompakt géppel.

    Ahogy én látom, a fényképezőgép tulajok 90%-ának vagy eleve fogalma sincs róla, hogy mire képes a gépe, és hogyan kell pontosan kezelni, vagy ha igen, akkor is a valós igényei fölé van kalibrálva.

    Nem volna jó ha a hazai fénykép-kultúra is oda jutna, mint az autós, hogy az az érdekes, hogy milyen gép van a nyakadban, nem pedig az, hogy milyen képeket csinálsz. Mert, azt hiszem, a gép egy célszerszám, nem pedig a végcél, aholis a kép meg csak egy melléktermék.