• assdf
    "A nagy tömegű felhasználás esetén ugyanis a nyílt forráskódú rendszer megismertetése nehezebb és drágább is. A nyílt forráskódú szoftver ugyan ingyen van, de a fejlesztés, a támogatás költségeit figyelembe véve jóval drágább lehet a zárt forráskódúnál - tette hozzá a szóvivő."

És az mennyibe kerül hogy kötelező jelleggel muszály minden egyes uj microsoft oprendszernél leváltani a régit (mivel a supportot meg megszüntetik a régira) és egyuttal lecserélni az összes hardware-t is újra (ha azt akarják hogy müködjön elfogadható sebességgel...).

Azt sem értem hogy miért agasztják a szóvivőt a fejlesztés költségei? Tán a microsoftnál nincs fejlesztési költség? Vagy a supportot ingyen adják? wtf...

Azt meg végképp nem értem meg hogy netezésre meg officra miért nem jó például az ingyenes linux? Mert az én tapasztalatom az hogy az iskolából kikerülő fiatalok (most nem a programozói szakiskolákról beszélek) általában értenek felhasználói szinten a firefox/explorer-hez, tudnak rajta zenét hallgatni (videót már nem biztos codec telepitésbe beletörik a bicska...) meg wordben tudnak irni ne adj isten középre igazitani, de a legtöbbjén kifog olyan egyszerü feladat is hogy egy szöveget formázz meg 3 hasábosra... Excelről meg ne is beszéljünk mert abban még a legalapvetőbb dolgokat sem tudják. Magyarán az informatikai tudások enyhe felhasználó szintü de általában még versenyszektorban lévő elhelyezkedéshez is borzasztóan kicsi. Szóval ezért drága oprendszereket fenntartani meg fizetni a supportért... Meg 5 évente gépparkot cserélni...