amit leirtál, az érem másik oldala, és teljességgel egyetértek veled, ez a másik alternativa. viszont az a helyzet, hogy ha a tapasztalataimmal akarnám megmagyarázni a dolgot, sztem annyira nem vészes a helyzet. valo igaz amit irtál "Sajnos sokkal fontosabb manapság az, h milyen ruhákban jár az ember, van e ájpodja, és h mennyire trendy, kikkel barátkozik, hányszor rugott be a héten és 14 évesen szűz volt e még stb.. ". egyetértek. viszont öcsém jovoltábol ismerek jopárat az ő generáciojából (öcsi a müegyetemen gépészmérnönek tanul, 86-os). ez valoban jellemző rájuk, bár sztem ők már a komolyodó részhez tartoznak. akik parák, azok sztem az ilyen 90 és azután születettek. ha körülnézel wiw-en meg akárhol, az ilyen fiatal, 14-18,19 évesek a gázok. de nekik még van mit tanulni, és megvan a lehetőségük is rá. amelyik nem tanul, elmegy a westendbe vagy plázába "gizda göncöket" árulni vagy valami. az értelmesebbje (mert van olyan is) meg szépen továbblép, és ha minden jolmegy, akkor a társadalom hasznos tagjává fog válni. (ez jellemző egyik haverom öccsérre meg annak a haverjaira. kis nyálas, lenyalt fejü buzik, trendy-k, emok, meg minden amit el tudsz képzelni, mégis elsösök a müegyetemen, vagy kitünővel érettségiznek. van ezeknek eszük, csak tulságosan rejtegetik. nem féltem őket, ha szorult beléjük józan paraszti és is, akkor el fognak boldogulni, és velük együtt előremozditjuk majd ezt a pöcegödröt, mert rajtunk és rajtuk fog mulni. lehet hogy nagyon idealista vagyok, de igy legyen :)